Hakkari'de 11 yeni doktor ataması sevinci

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'ye Sağlık Bakanlığı tarafından 4'ü uzman 7'si pratisyen olmak üzere 11 doktor atandı.

Yeni doktor atamasıyla sağlık konusundaki sıkıntının büyük oranda çözüleceğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Halil Hekimoğlu, doktorlara bir an önce göreve başlamaları konusunda çağrıda bulundu. Genel cerrah, kulak burun boğaz ve kardiyoloji uzmanlarının kendilerini rahatlatacağını belirten Halil Hekimoğlu, ataması yapılan doktorların kısa sürede görev başlamasını beklediklerini söyledi.

Dr. Hekimoğlu uzman doktorlardan 3'nün Hakkari'de birinin de Yüksekova'da görev yapacağını belirterek şunları söyledi:

?Hakkari merkeze genel cerrah, KBB ve mikrobiyolaoji uzmanı, Yüksekova İlçesi'ne ise kardiyoloji uzmanı ataması yapılmıştır. Pratisyen hekimlerimiz ise Yüksekova Ana Çocuk Sağlığı, Esendere Merkez Sağlık Ocağı, Hakkari Verem Savaş Dispanseri, Geçitli Köyü Sağlık Ocağı, Merkez Bağışlı Sağlık Ocağı ve ambulans servisi komuta merkezine atanmışlardır. Hakkari'ye atanan bu doktorlarımızla vatandaşlarımız sağlık alanında rahat bir nefes alacaklar.?

Sağlık sorunları için vatandaşların artık yollara düşmeyeceğini kaydeden Hekimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

?Sağlıkla ilgili her türlü çalışma ilimiz genelinde yapılmaktadır. Bundan böyle sağlık alanında vatandaşımız hiçbir sıkıntı yaşamayacaktır. 2007 yılı Hakkari'nin sağlık yılı olacaktır. Sağlık ocağı bulunup da doktoru olmayan sadece Geçitli Köyü'müz vardı. Ama şimdi oraya da doktor atandı. Bu doktorlarımız da en kısa sürede gelip görevine başlayacaklar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber