Öldürülen öğretmen olayında 'ideoloji' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alevi-Bektaşi Federasyonu, Kocaeli'nin Gebze ilçesi Darıca beldesinde öğrencilerinin gözleri önünde meslektaşı tarafından öldürülen ve öldürülme anı okulun gizli kamera kayıtlarından izlenen öğretmen Hüseyin Cebe'nin "Alevi" olduğunu ve "ideolojik bir cinayete kurban gittiğini" öne sürdü.

Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser yaptığı açıklamada, Cebe'nin Alevi olduğunu, ramazan ayında oruç tutmadığı için horlandığını, Cuma namazına gitmediği için dışlandığını ve hedef haline getirildiğini kaydetti. Eser açıklamasında, bir öğrenci velisinin, "Olayda okul müdürünün çok büyük ihmali var. Niyazi Kumaş (katil öğretmen) ile Hüseyin Cebe ve Serdar Şimşek arasındaki tartışma Ramazan ayına dayanıyor. Hüseyin'in Alevi olması, oruç tutmaması, Cuma namazına gitmemesi ölümüne gerekçe", Cebe'nin amcasının da "Yeğenimin vurulma gerekçesi Alevilik" şeklindeki sözlerini aktardı.

Eser, Cebe'yi öldüren Niyazi Kumaş için, "Katil sadece şiddet ve linç kültüründen beslenmiyordu. Onun besleyen başka ideolojik kaynağı da vardı. Tekçilik anlayışı ve farklı olanı yok etme ve inkar etme kültürü vardı" ifadesini kullandı.

MEB'e suçlama

Turan Eser, Niyazi Kumaş'ı emekli olmasına karşın yeniden göreve çağırması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığını da suçlayarak, "Düşüncesi ve kendisi psikolojik vaka olan katille, eğitim yuvalarında şiddet üretmeye zemin hazırlayan bir yönetim anlayışı, katili neden göreve geri çağırdığını açıklamalıdır" dedi. Eser ayrıca İçişleri Bakanlığını katilin silahı nereden bulduğu ve cinayetin arkasında kimlerin bulunduğunu ortaya çıkarmaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber