O komiser şimdi iadeyi itibar bekliyor

15 Temmuz hain darbe girişiminde Gölcüklü komiser Murat Ellibeş İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevliydi. Darbeciler tarafından karnından vuruldu, Başbakan Yıldırım tarafından takdirnameyle ödüllendirildi ve sonra meslekten FETÖ kapsamında ihraç edildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2017 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O komiser şimdi iadeyi itibar bekliyor

BAŞBAKAN YILDIRIM TAKDİRNAME VERMİŞTİ

Kocaelikoz.com sitesinde yer alan habere göre; Fethullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi yaptığında o İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli komiserdi. Darbecilere karşı koymak için beylik silahıyla sokağa çıktı. Görevinin başında Tuzla'da darbeci hainler tarafından karnından silahla vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, yapılan cerrahi müdahalenin ardından hayatta kalmayı başardı. Başbakan Binali Yıldırım ona takdirname gönderdi, darbecilere karşı vermiş olduğu mücadeleden dolayı kutladı. Bu isim Gölcüklü komiser Murat Ellibeş. Gölcük ilçesinde kahramanlar gibi karşılandı. Devletin ona verdiği ambulansla eskort eşliğinde Kocaeli'ye geldi. 15 Temmuz gazisi ünvanı verilmişti ona. Sonra ise akıllara durgunluk veren bir gelişme yaşadı, FETÖ kapsamında çok sevdiği komiserlik mesleğinden ihraç edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı soruşturma kapsamında önce açığa alındı hemen akabinde ise ihraç yaşadı.

İADEİ İTİBAR YAPILACAK MI?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2005-2013 yılları arasında yapılan Komiser yardımcılığı sınavlarını mercek altına almış, Murat Komiser bu tarihleri arasında Polis memurluğundan sınavla komiser yardımcısı olmuştu. Bin 100 komiser yardımcısı hakkında yürütülen tahkikatla birlikte Murat Ellibeş'te mercek altına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı tahkikat sonuçlandı. Murat Ellibeş'in FETÖ ile bağlantısının olmadığı, sınavları bileğinin hakkı ile kazandığını tespit ederek Ellibeş hakkında ki soruşturmada takipsizlik verdi. Murat Ellibeş şimdi devletin iadeyi itibarını geri vermesini, çok sevdiği polislik mesleğine geri dönmeyi bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber