Eğitim-Sen'den MEB protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından mart ayında yayınlanan ek derslerle ilgili genelgeyi protesto etti.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve bir grup sendika üyesi, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açkılaması yaptı.

Ek derslerle ilgili düzenlemeyle öğretmenlerin mağdur olduğunu öne süren Dinçer, ''Genelge ile öğretmenler herhangi bir nedenle okula gelemedikleri bir günde, örneğin mazeret izni ya da hasta sevki aldıklarında veya raporlu olduklarında o günkü ders saati sayısının tümü ve ona karşılık gelen hazırlık ücreti eklenerek kesilmesi öngörülüyor'' dedi.

Dinçer, düzenlemeyle ilgili olarak geçen haftalarda bir çok ilde eylem yaptıklarını ve MEB'e verilmek üzere imza topladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ek ders mağduriyeti ile ilgili 150 bine yakın imza topladık. Toplanan imzalar, AKP hükümetinin eğitim emekçisini mağdur eden yeni bir uygulamasının belgesi niteliğini taşıyor. Bu belgeleri, eğitim emekçileri adına bugün MEB'e sunuyoruz ve yönetmeliğin geri çekilmesini, uygulamanın son bulmasını istiyoruz.''

İmza kampanyasının halen devam ettiğini belirten Dinçer, genelge çekilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber