Kızılay ve İş Bankası avukatlarının maaşı Komisyonu karıştırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 16:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında; CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, kamu kurumlarında serbest avukat çalıştırılmasını eleştirdi. Bu yolla, kamu kurumlarında "yandaş avukatlara" sınırsız imkân sağlandığını öne süren Eraslan, bu uygulamanın, "devleti soydurma yolu" olarak kullanıldığını savundu.

Kızılay'ın avukatının ayda 50 bin YTL maaş aldığını ileri süren Eraslan, "Bu, bir suiistimâldir. Bu ülkede 50 bin YTL aylık olur mu" dedi.

AK Parti'li Özel'in, İş Bankası'nın avukatının, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP'nin de avukatı olup olmadığını sormasına, CHP'li Eraslan sert tepki gösterdi.

Eraslan, Baykal'ın avukatının PM üyesi olduğunu, İş Bankası ile ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Özel'e, "İddianı ispatlayamazsan müfterîsin, haysiyetsizsin" diyen Eraslan, nâmuslu iki insanın karalandığını söyledi.

Başkan Toptan, Eraslan'dan sözleri dolayısıyla özür dilemesini istedi.

Özel'in iddiasını ispatlaması durumunda özür dileyeceğini ifade eden Eraslan, kendi sözlerinin suç oluşturması durumunda yasal sonuçlarına katlanacağını ve Özel'e yönelik sözlerinden geri adım atmayacağını söyledi.

Eraslan'ın geri adım atmaması üzerine Toptan, bu sözlerin komisyonda söylenmemesi gerektiğini ifade ederek, "Ben özür diliyorum Sayın Özel'den" diyerek tartışmayı bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber