Sağlık yolsuzluğu operasyonuna 1'i doktor 16 gözaltı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da polisin düzenlediği ?Epikriz' operasyonunda, ?sahte belge düzenleyerek kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık yaptıkları' iddia edilen bir doktor ile 15 medikal firma temsilcisi gözaltına alındı. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, ?Üç aylık çalışmanın sonucu, sahte belgelerle fatura tahsil eden şebeke çökertildi. Gözaltı sayısında artış olabilir. Operasyonun maddi boyutu ise henüz kesinlik kazanmadı? dedi.

SSK Bölge Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün şikayet başvurusu üzerine, üç ay önce Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ?Epikriz'adını verdikleri operasyon başlattı. Samsun, Ordu, Amasya, Sinop ve Tokat SSK İl Müdürlüklerince medikal malzemelere ödenen faturalar incelemeye alındı. İnceleme sonucunda, sahte belgeler ve sahte imza ve kaşelerle fatura bedellerinin tahsil edildiği ortaya çıktı. Bunun üzerine 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, Samsun Devlet Hastanesi'nde görevli 1 doktor ile Samsun'da 6, Çorum'da 2, Ordu'da 7 medikal firma temsilcisini yakalayarak gözaltına aldı.

?GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR?

Operasyonla ilgili açıklama yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar şunları söyledi:

?Üç aylık çalışmanın sonucunda, kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen kişiler yakalanmışlardır. En son kararı yüce Türk Adaleti verecektir. Halen ilgili kişilerin gözaltındaki sorgusu sürüyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlarda artış olabilir. Bu yüzden operasyon devam ettiği için maddi boyutu da henüz kesinlik kazanmadı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber