Yeni Vali'den resmi dairelerde sıkı yönetim

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 06:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜTAHYA'ya yeni atanan Vali Şükrü Kocatepe, göreve gelir gelmez resmi daireler için katı kurallardan oluşan bir genelge yayınladı. Genelgede misafir kabulü, odalarda TV, saksı, süs eşyası, elektrikli ısıtıcı bulundurmak ve resmi otolardan kol çıkarmak yasaklandı

RESMİ dairelerin iç ve çevre temizliğine özen gösterilmelidir. Dairelerde sadelik ve temizlik esas olmalı, rahat çalışma ortamını bozucu, saksı, süs eşyası, gereksiz resim bulundurmamalı, masa ve dolap üstleri, sehpalar boş ve temiz tutulmalıdır.

DAİRELERDE elektrikli ısıtıcı, çay-kahve makinesi gibi aletler kesinlikle kullanılmalıdır.

RESMİ taşıtlar sürücülerine zimmetlenerek başka hiçbir görevli tarafından kullanılmamalı, sürücüler taşıt kullanımı esnasında trafik kurallarına mutlaka uymalı. Görev esnasında sigara içmek, camdan kol çıkarmak, telefonla görüşmek gibi uygunsuz davranışlarda bulunmamalıdır.

TELEFON, fax, fotokopi makinesi gibi cihazlar hizmet gereği, mümkün olduğunca kısa planlı ve sadece eğitimli personel tarafından kullanılmalı, azami tasarrufa özen gösterilmelidir. Bu konuda özellikle 18/01/ 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 2007/3 sayılı Başbakanlık Tasarruf Genelgesi titizlikle uygulanacaktır.

ÖZELLİKLE okul müdürleri odalarına teftişte dernek, okul aile birliği parası ile de olsa lüks eşyadan kaçınmalı. Devlet Malzeme Ofisi'nde bulunan malzeme kullanılmalı, odalarında TV alıcısı, video vb. araç bulundurmamalıdır.

AYDINLATMA lambaları gündüz saatlerinde kullanılmamalı, mesai bitiminde fotokopi, diğer makinelerin fişleri prizde bırakılmamalı. Çalışma odaları mesai bitiminde terk edilirken oda sorumlularınca prizler, çöp sepetleri, lambalar, araç-gereç kontrol edilmeden ayrılmamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber