İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen ve din hizmetleri personeline verildi ama başpolislere verilmedi

Kamu yönetiminde uygulamaya konulan kariyer uygulaması sadece polislere mali hak kazandırmadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Kasım 2017 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen ve din hizmetleri personeline verildi ama başpolislere verilmedi

ÖĞRETMENLERE VE DİN PERSONELİNE TAZMİNAT VERİLDİ, POLİSLERE VERİLMEDİ

Kariyer uygulaması ilk olarak öğretmenler özelinde uygulandı. 2004 yılında yasal düzenleme yapılarak uzman ve başöğretmenlik getirildi. Yine aynı yıl yapılan düzenleme ile en yüksek devlet memuru aylığının; başöğretmen unvanını kazananlara yüzde 40'ı, uzman öğretmen unvanını kazananlara ise yüzde 20'i oranında özel hizmet tazminatı verilmesi kararlaştırıldı.

İkinci uygulama din hizmetleri sınıfında yürürlüğe konuldu. 2010 yılında yapılan düzenleme ile vaiz, imam hatip ve Kur'an kursu öğreticiliğinde uzman ve baş unvanları ihdas edildi. Yine aynı yıl içinde yani 2010 yılında, öğretmenlerle aynı olacak şekilde özel hizmet tazminatı verilmesi kararlaştırıldı.

Ancak kariyer uygulamasının 2010 yılında yürürlüğe konulduğu emniyet hizmetleri sınıfında, mali haklar yönünden eğitim ve dizn hizmetleri sınıfına verilen özel hizmet tazminatı hakkı tanınmadı.

Dolaysıyla da şuan için başpolis veya kıdemli başpolislerin mali olarak hiçbir ayrıcalığı bulunmamaktadır.

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Başpolisler bu ayrımcılığı Kamu Denetçiliği Kurumuna taşıdı ancak KDK başpolisleri hayal kırıklığına uğrattı ve yasal düzenleme yapılması gerekiyor diyerek dosyayı kapattı.

BAŞPOLİSLER ŞİMDİ DE DAVA AÇTI

Şimdiler de ise başpolisler yeni bir sürece başladı. İdare mahkemesinde dava açan başpolisler,
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun, "Zam ve Tazminatlar" başlıklı 152'nci maddesinin, "II- Tazminatlar" başlıklı fıkrasının, "D) Emniyet Hizmetleri Tazminatı" başlıklı bendinin, "a) Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda bulunanlardan;" başlıklı bölümü ile,
- 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununun, Ek 28. Maddesinde düzenlenen "Başpolis Memuru ve kıdemli başpolis memurları hakkında bu kanun ve diğer kanunlarda belirtilmeyen hususlarda polis memurları hakkındaki hükümler uygulanır" hükmünün,
norm denetimine tabi tutulmak üzere Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi talep edildi.

DÖNEMİN İÇİŞLERİ BAKANI, EK MAAŞ İMKANINDAN BAHSETMİŞTİ

Öte yandan, dönemin İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay, konuyla ilgili olarak TBMM çatısı altında, başpolis rütbesi ile polislere kariyer yapma imkanı getirildiğini ve bu rütbenin maaş imkanı da sağlayacağını açıklamış, Sayın Bakan'ın bu açıklamaları 2010 yılı içerisinde, kamu adına görev yapan ve ulusal ölçekte faaliyet gösteren basın ve yayın kuruluşlarında haber konusu edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber