TESK: Sigaraya yüzde 84'e varan vergi yükü düşürülmeli

TESK Genel Başkanı Palandöken: Kaçak sigara oranı yüzde 25'lerden yüzde 10'lara düşürülmesine rağmen hala yüksek. Bu oranın daha da aşağı çekilmesi için sigarada yüzde 84'e varan vergi yükü düşürülmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2017 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TESK: Sigaraya yüzde 84'e varan vergi yükü düşürülmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kaçak sigara oranının yüzde 25'lerden yüzde 10'lara düşürülmesine rağmen hala yüksek olduğunu belirterek, "Bu oranın daha da aşağı çekilmesi için sigarada yüzde 84'e varan vergi yükü düşürülmeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, kayıt dışı tütün ve mamul satışlarının hem esnafı hem de ekonomiyi olumsuz etkilediğini bildirdi.

Kayıtsız tütün satışından yaklaşık 5 milyar liralık vergi kaybı oluştuğuna işaret eden Palandöken, "ÖTV ve KDV ile toplam yüzde 84'ü bulan vergiler esnafın da kazancını etkiliyor, ekmeğini küçültüyor. Kaçak sigara oranı yüzde 25'lerden yüzde 10'lara düşürülmesine rağmen hala yüksek. Bu oranın daha da aşağı çekilmesi için sigarada yüzde 84'e varan vergi yükü düşürülmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, kaçak sigaranın terör örgütlerinin de en büyük finansman kaynaklarından biri olduğunu, bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber