Adana'da KOBİ'lerin KOSGEB'e bakışı olumlu yönde değişiyor

KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen, KOSGEB, KOBİ tanımı, KOSGEB'e kayıt süreçleri ve KOSGEB destek programları hakkında bilgi paylaşımları ile aktif olarak KOBİ'ler ile buluşuyor. Bu sayede KOBİ'lerin KOSGEB'e bakışı olumlu yönde değişiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2017 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da KOBİ'lerin KOSGEB'e bakışı olumlu yönde değişiyor

KOSGEB genel müdürlüğü tarafından yapılan her çağrıyı neredeyse kapı kapı dolaşarak anlatıyor. Adana'ya geldiği ilk andan itibaren hem müdürlük çalışanları hem de KOSGEB müdürü KOBİ'ler ile birebir ilgileniyor. Bu bölgedeki KOBİlerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaları noktasında her davet edilen toplantıya katılan KOSGEB Adana il müdürü yoğun mesai harcıyor.

Geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan KOBİGEL projesinden KOBİ'lerin yararlanması noktasında her daim KOBİ'leri birebir dinleyen ve çağrıyı doğru olarak aktarmanın önemine değinen Hüseyin Şen; ATO, ADOSA, TÜMSİAD,MÜSİAD, AOSB gibi bir çok iş adamlarının içinde olduğu STK'larda paneller ve toplantılar düzenliyor. Düzenlenen bu bilgilendirme toplantılarında çağrının detayı ve doğru yararlanılması noktasında doğru proje yazılması ve KOSGEB'in KOBİ'lerden istediği kriterler doğru bir şekilde anlatılıyor.

KOBİ'lerin KOSGEB'e bakışı olumlu yönde değişti

Adana'daki KOBİ'lerin KOSGEB'e bakışını olumlu yönde değişmesinde büyük etkisi olan Hüseyin Şen kendisinden talep edilen hiç bir randevuyu reddetmeden, KOBİleri teker teker dinliyor. Çalışmalarında özellikle Milli ekonomiye katkı sağlayacak, istihdam yaratacak, Bölgenin ekonomisine katma değer katacak projelerin önemini vurgulayarak, KOSGEB olarak KOBİ'lerin ekonomideki payını ve etkinliğini arttırmayı hedeflediklerini belirtiyor.

2016'da destek rakamı yüzde 75 arttı

Şen, Adana Müdürlüğü olarak 2015 yılında Adana'da 8 milyona yakın destek sağlamışken 2016 yılında destek rakamını %75 artışla 13 milyona çıkardıklarını ifade dile getirmekte.

Ekonomide sürdürülebilir bir kalkınmanın ancak, AR-GE ve inovasyon kültürü gelişmiş, ihracat yapan KOBİ'lerle mümkün olacağını belirten Hüseyin Şen, KOSGEB olarak AR-GE ve inovasyona özel önem atfettiklerini, bu bağlamda AR-GE ve inovasyon projesi olan KOBİ'leri projeleri ile birlikte KOSGEB Müdürlüklerine beklediklerini ifade etmekte.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber