6 Nisan 2007'nin Önemli Gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 6 Nisan 2007- Cuma

1- Anadolu Ajansı 87 yaşında...

- Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Hilmi Bengi ile AA çalışanları Anıtkabir'i ziyaret edecek, Büyük Önder Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacaklar.

- AA foto muhabirlerinin 1970-1982 yılları arasında çektiği 70 fotoğrafın yer alacağı sergi, AA Sanat Galerisi'nde açılacak, ardından kokteyl verilecek.

2- İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri İhsanoğlu Ankara'da...

- Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu ile öğle yemeğinde bir araya gelecek.

3- Başbakan Erdoğan, Kırıkkale'de toplu açılış törenine katılacak.

- Erdoğan, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda brifing alacak.

4- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Slovenya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Albin Gutman ile görüşecek.

5- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Bakanlığının Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen akademisyen ve İslam sanatı tarihçilerinden Prof. Dr. Oktay Aslanapa'ya Devlet Konukevi'nde düzenlenen törenle plaket ve beratını verecek.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da Gümrük Müsteşarlığı personeline yönelik ödül törenine katılacak.

7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Uşak'ta Valiliği, Belediye Başkanlığını ve bakanlığıyla ilgili kurumları ziyaret edecek.

8- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Antalya Kundu'da düzenlenen, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2. Maliye ve Ekonomi Bakanları Zirvesi'nin açılışında konuşacak.

9- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da düzenlenen, "Enerji Güvenliği, Enerji Tarımı, Küresel Isınma Açısından Biyoyakıtlar Sempozyumu"na katılacak.

- Bakan Mehdi Eker, daha sonra geçeceği İzmir'de Valiliği ziyaret edecek, İzmir Ticaret Borsasının düzenlediği "Tarımın Yıldızları" yarışmasının ödül törenine katılacak.

10- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Mersin'de inceleme ve ziyaretlerde bulunacak, okul açılışlarına katılacak.

11- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yalova'da Valilik, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, sağlık tesislerinde incelemelerde bulunacak.

12- Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Antalya'nın Belek beldesinde düzenlenen "14'üncü Bilişim Yöneticileri Semineri"nin açılışında konuşacak.

- Bakan Yıldırım, Malatya'da da açılış ve toplantılara katılacak.

13- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu Bulgaristan'da.

- Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Bakanı Emiliya Maslarova, Çalışma ve Sosyal

Politika Komisyonu Başkanı Hasan Ademov ve Türk iş adamlarıyla bir araya gelecek.

14- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Azerbaycan'a yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Çevre ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hüseyin Bağırov ile görüşecek.

- "Uluslararası Çevre Koruma Proje Olimpiyatları Ödül Töreni"ne katılacak olan Pepe, Türk Traktör firması distribütörlüğünün açışını yapacak ve Türk iş adamlarıyla bir araya gelecek.

15- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç İstanbul'da, taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonu ve kullanılması ile ilgili İstanbul projeleri hakkında basın toplantısı yapacak.

- Koç, ayrıca Topkapı Sarayı Müzesi Has Oda Salonları onarım ve teşhir-tanzim projesi hakkında basını bilgilendirecek.

16- Siyasi partilerden....

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Adana Sanayici ve İşadamları Derneğinin düzenlediği "Adana Kalkınma Toplantıları İş Dünyası ve Siyaset" konulu toplantıya katılacak.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Sakarya'nın Kaynarca Belediyesi tarafından yapılan pazar yerinin açılışına katılacak. Ağar, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde de esnaf ziyaretinde bulunacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Konya'da bazı programlara katılacak.

17- Afganistan'ın başkenti Kabil'de yapılacak törenle "Kabil Bölge Komutanlığı" Türk Silahlı Kuvvetlerine devredilecek.

18- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Olağan Genel Kurul Toplantısı, Merkez Bankası İdari Merkezi'nde yapılacak.

19- RTÜK Başkanı Zahid Akman ve beraberindeki heyet, Bakü'deki temasları kapsamında bazı televizyon kuruluşlarını ziyaret edecek ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

20- Tunus Turizm Bakanı Tijani Haddad ve beraberindeki heyet, ünlü Kartaca komutanı Hannibal'ın Gebze ilçesindeki mezarını ziyaret edecek.

21- TCG Gökova Fırkateyni, "Deniz Yıldızı-2007" eğitim tatbikatı çerçevesinde Gürcistan'ın Batum Limanı'nda törenle karşılanacak.

22- Toplantı...Ziyaret...

- 2006 Nobel Barış Ödüllü Grameen Bank'ın Genel Müdür Yardımcısı Dipal Chandra Barua, Diyarbakır'da mikrokredi alan üyeleri ziyaret edecek.

- Ankara'da düzenlenen 11. Tüketici Konseyi toplantıları, ikinci gün çalışmalarıyla tamamlanacak.

- Çankaya Kültür ve Sanat Vakfınca düzenlenen "Türkiye'nin Geleceği İçin Yeni Arayışlar" başlıklı "Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı-6"da "kültür ve turizm" konusu ele alınacak.

- Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, İzmir'in Selçuk ilçesinde orman yangınlarıyla ilgili toplantı yapacak ve yangın söndürme tatbikatını izleyecek.

- Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı, Gaziantepli sanayici ve işadamlarına tanıtılacak.

- Ulusal Atatürkçü Düşünce Toplulukları Çalıştayı'nın üçüncüsü değişik illerden gelen Atatürkçü Düşünce Toplulukları'nın katılacağı

"Genç Mustafa Kemaller" yürüyüşü ile Samsun'da başlayacak.

- Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu Samsun'da, "Çağdaş Demokrasi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi" konulu konferans verecek.

- Hak-İş Konfederasyonunca Karabük'te düzenlenen "Mesleki Eğitim, Mesleki Yeterlilikler ve Ray Teknolojisi Uluslararası Sempozyumu" panellerle devam edecek.

- "Okuyan Şehir Sakarya 3. Yıl Etkinlikleri" kapsamında "2. Sakarya Çocuk ve Gençlik Yayınları Fuarı" açılacak.

- Bursa'nın fethinin 681. yıl dönümü törenlerle kutlanacak.

23- Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar: "İlk 3 ayın sonuçlarına baktığımızda, iç pazarda geçen yıla göre yüzde 25-30 oranında daralma oldu."

- "İç pazarın yılı 600 bin adetlik satış rakamıyla kapatacağını düşünüyoruz."

24- Hastalarının "kesilir" denilen kol ve bacaklarını kurtardı...

- Bursa Çekirge Devlet Hastanesi GKDC Uzmanı Op. Dr. Hakan Güven, kalp ve damar rahatsızlıklarında Türkiye'de ilk kez uygulandığı bildirilen yöntemle hastaların "kesilir"denilen kol ve bacaklarının iyileştiğini öne sürdü.

- Güven: "Yöntem, Almanya'da 1998 yılından beri uygulanıyor."

- "Türkiye'de ilk kez uyguladığımız yöntemde tedavi ettiğimiz 5 hastada yüzde 100 olumlu sonuç aldık."

25- Antalya'ya gelen turistler arasında Almanlar yine ilk sırada.

- Yılın üç ayında Antalya'ya gelen turistler arasında yüzde 58,93 pay ile Almanlar birinci sırada yer alıyor.

- Almanları yüzde 7,96 ile İsrailliler, yüzde 4,49 ile Ruslar takip ediyor.

26- Su kuşlarının cenneti Türkiye...

- Bu yıl 87 alanda yapılan ulusal su kuşu sayımı sonuçlarına göre, Türkiye'de 95 türde 1 milyon 629 bin su kuşu tespit edildi.

- Su kuşlarının konaklama ya da üreme amaçlı kullandığı alanlar arasında, Beyşehir Gölü 263 bin adet kuş ile en fazla su kuşu bulunan alan olarak öne çıkarken, bunu 148 bin adet ile Eğirdir Gölü, 122 bin ile de Burdur Gölü izledi.

27- Turkcell Süper Lig'de 27. haftanın açılış maçında Galatasaray ile Kayseri Erciyesspor takımları, Ali Sami Yen Stadı'nda, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak maçta karşı karşıya gelecek.

28- Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Federasyonun Beylerbeyi'ndeki tesislerinde toplanacak.

29- Türkiye Kulüpler Arası Kış Yüzme Şampiyonası final müsabakalarına Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu'nda devam edilecek.

30- 16. Dünya Genç Erkekler Hentbol Şampiyonası Avrupa elemeleri 7. Grup mücadelesi Bursa'da 2 maçla başlıyor.

- Türkiye, ilk maçında Portekiz ile karşılaşacak.

31- Basketbolda 15. Bayanlar Tadım Kupası mücadelesi, İzmir'de 4 maçla başlıyor.

32- Deplasmanlı Birinci Sutopu Ligi'nde Galatasaray ile Adalar Su Sporları Kulübü (ASSK) arasındaki final serisinin üçüncü maçı Ataköy Avni Akyol Yüzme Havuzu'nda yapılacak.

33- Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen "1. Sakıp Sabancı Goalball Türkiye Birinciliği, Burhan Felek Spor Kompleksi'nde eleme maçlarıyla başlayacak.

34- Beşiktaş ile Çaykur Rizespor ligde 24. maça çıkıyor.

- İki ekip arasında şimdiye dek yapılan 23 maçtan 14'ünü Beşiktaş, 7'sini Çaykur Rizespor kazandı.

- İstanbul'da yapılan lig maçlarında siyah-beyazlıların galibiyetlerde 8-2 üstünlüğü bulunuyor.

- Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u İstanbul'da 2 sezondur yenemiyor.

35- Beşiktaş Dolmabahçe'de "doludizgin"...

- Turkcell Süper Lig'de yarın Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nda yaptığı son 10 resmi maçı da kazanmayı başardı.

- "Kara Kartallar", 6'sı Turkcell Süper Lig, 3'ü Fortis Türkiye Kupası, 1'i de UEFA Kupası olmak üzere son 10 resmi maçta rakiplerine şans tanımazken bu süre içinde toplam 24 gol attı, kalesinde 7 gol gördü.

36- Fenerbahçe ile Kayserispor ligde 24. randevuda.

- İki takım arasında geride kalan maçlarda, Fenerbahçe'nin galibiyetlerde 16-2, gol sayısında da 59-19 üstünlüğü bulunuyor.

- Kayseri'de yapılan 11 maçta Fenerbahçe 6 kez galip gelirken 4 maç berabere sonuçlandı, ev sahibi ekip sadece son maçı kazanabildi.

37- Çaykur Rizespor, İstanbul'da tarih yazmak istiyor.

- Turkcell Süper Lig'de bu sezon Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'u yenen Karadeniz temsilcisi, gözünü Beşiktaş'a çevirdi.

- Çaykur Rizespor, yarın İstanbul'da yapılacak maçı kazanırsa Malatyaspor ve Ankaragücü'nün ardından, lig tarihinde şampiyonluk yaşayan 4 büyük takımı birden aynı sezonda yenebilen 3. ekip olacak.

38- Hentbolun isimsiz lejyonerleri...

- Türk bayan sporcular Yeliz Yılmaz ve Çağla Yaman, hentbol hayatlarını Romanya'nın Rulmentul Braşov Urban takımında sürdürüyor.

- Milli hentbolcular: "Romanya'da ülkemizi temsil ediyoruz ama bizim burada olduğumuzdan kimsenin haberi yok."

AA


6 NİSAN 2007 CUMA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'de İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul edecek, saat 14.00'te Kırıkkale'de toplu açılış törenine katılacak, saat 17.15'te Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda brifing alacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'yla görüşecek. Bakan Gül, İslam sanatı tarihçilerinden Prof.Dr. Oktay Aslanapa'ya, "Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü" verilmesi törenine katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu Bulgaristan'da temaslarda bulunacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe Azerbaycan'da temaslarda bulunacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Antalya Belek Xanadu Otel'de 14. Bilişim Yöneticileri Semineri'ne katılacak. Bakan Yıldırım, Malatya'da ziyaretlerde bulunacak ve açılışlara katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 09.30'da "Enerji Güvenliği, Enerji Tarımı, Küresel Isınma Açısından Biyoyakıtlar Sempozyumu"na katılacak. Eker, daha sonra İzmir'e geçerek, Vali Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek, İzmir Ticaret Borsası'nın ödül törenine katılacak.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Antalya Topkapı Otel'de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Maliye Bakanları 2. Zirvesi'ne katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 11.00'de 8. Dönem Türkiye - Tunus Turizm Karma Komisyon toplantısına katılacak, saat 18.00'de İstanbul'da turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.30'da "Enerji Güvenliği, Enerji Tarımı, Küresel Isınma Açısından Biyoyakıtlar Sempozyumu"na katılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Uşak'te temaslarda bulunacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Mersin'de bir dizi ziyaret ve açılışlara katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da Gümrük Müsteşarlığı personeline yönelik ödül törenine katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yalova'da incelemelerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Konya'da temaslarda bulunacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Veysel Candan, saat 10.30'da partisinin Konya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde düzenlenecek pazaryeri açılışına katılacak.

- CHP'li Abdülkadir Ateş, TBMM'de basın toplantısı yapacak.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 20.00'de Adana'da, "Adana Kalkınma Toplantıları İş Dünyası ve Siyaset" konulu toplantıya katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Merkez Bankası Genel Kurulu, Ankara'da, merkez binada yapılacak.

- Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Slovenya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Albin Gutman'la görüşecek.

- Müzik dünyasının doktor-sanatçısı Ferhat Göçer, Şanlıurfa'da hayranlarıyla buluşacak.

- Ulusal Atütürkçü Düşünce Toplulukları 3. Çalıştayı Samsun'da yapılacak.

- Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, İzmir'de, Türkiye'de orman yangınlarına karşı alınan tedbirler ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı ve Fırıncılar Milli Takımı ile İzmir Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Durmuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.

- Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından "5. Geleneksel Karahisar Toplantısı" düzenlenecek.

- Türk Polis Teşkilatı'nın 162. kuruluş yıldönümü nedeniyle etkinlikler düzenlenecek.

- KESK üyeleri, saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Tüm - Bel - Sen üyeleri, saat 09.30'da basın açıklaması yapacak.

- İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği üyeleri, Şener Eruygur hakkında, saat 10.30'da suç duyurusunda bulunacak.

- TAYAD'lı aileler tarafından, saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.

- Serdar Bilgili'nin düzenlemiş olduğu Engellere Rağmen isimli Fotoğraf Sergisi, saat 19.00'da açılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Chatham House, Rusya ve Avrasya Programı Direktörü Dr. Bobo Lo, TÜSİAD-Boğaziçi Üniversitesi Dış Politika Forumu'nun evsahipliğinde TÜSİAD Merkez Binası, Tepebaşı'nda 15.00-16.30 saatleri arasında "Putin Döneminde Rusya-Çin İlişkileri" başlıklı bir konuşma gerçekleştireceği bir konferans verecek.

- Limanların daha verimli çalışmasını sağlamak ve sorunlar için ortak çözüm geliştirilmesine destek olmak amacıyla Türkiye Liman İşletmecileri Derneği TÜRKLİM tarafından düzenlenen, "Liman Yatırımları Hakkındaki Mevzuat ve Uygulamalar" konulu seminer, 09.30 - 16.30 saatleri arasında The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilecek.

- Index A.Ş. ve Datagate A.Ş., 2006 yılındaki gelişmeleri ve 31.12.2006 ile biten mali sonuçları, Index Ofisi- Ayazaağa'da saat 09.30'da basınla paylaşıyor.

- Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) düzenlediği geleneksel aylık basın buluşması Sofa Hotel/ Nişantaşı'nda saat 10.30'da düzenleniyor.

- Otokar, Swissotel - Luzern Salonu'nda saat 10.00'da 2006 yılı finansal sonuçlarını ve 2007 yılına ilişkin hedeflerini açıklayacağı ve ticari araç ve savunma sektöründeki son gelişmelerin değerlendirileceği bir basın toplantısı düzenliyor.

- TEB KOBİ TV, TEB Binası/ Karaköy'de saat 19.00'da yeni yüzüyle kamuoyuna sunulacağı açılış kokteyli düzenliyor.

- CarrefourSA Expres Süpermarketleri lansman toplantısı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Gıda ve Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer ve CarrefourSA Genel Müdürü Thierry Pierre'in katılımıyla saat 09.30 - 11.00 saatleri arasında Sabancı Center'da yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

Küresel ısınma

- BM yetkilileri küresel ısınma konusundaki toplantılarının ardından sonuç raporu yayımlayacak.

Serbest bırakılan İngiliz askerleri

- İran'da esir tutulan İngiliz askerleri serbest. Askerler olay sonrası kendi ülkelerindeki ilk günlerini yaşıyor.

Ukrayna'daki siyasi kriz

- Ukrayna'daki siyasi kriz gittikçe derinleşiyor. Başbakan Vikton Yanukoviç Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer'den siyasi krizin çözümü için yardım istedi.

Alman kadın ve çocuğunun Irak'ta kaçırılması

- Irak'ta kaçırılan Alman uyruklu bir kadın ve çocuğunun serbest bırakılması için girişimler sürüyor.

Hıristiyanlar'ın Paskalya Bayramı

- Hıristiyan alemi, Paskalya Bayramı'nı kutluyor.

- Paskalya nedeniyle binlerce Hıristiyan, Kudüs'te Hz. İsa'nın yürüdüğüne inanılan yolda büyük haç taşıyarak yürüyüş yapacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Saltanov'un Ortadoğu açıklamaları

- Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Alexander Saltanov, Ortadoğu konusunda basın toplantısı düzenleyecek.

Rusya Enerji Bakanı Khristenko'nun Mısır ve Katar ziyareti

- Rusya Enerji Bakanı Viktor Khristenko, Mısır ve Katar ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenliyor.

Fransa'da seçime doğru

- Fransa'da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylar çalışmalarını sürdürüyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Turkcell Süper Ligi'nin 27. haftasında Galatasaray, cezası sebebiyle Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiz maçta Kayseri Erciyesspor ile karşı karşıya gelecek. Fırat Aydınus'un yöneteceği karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

- Fenerbahçe, yarın sabah yapacağı idmandan sonra Kayserispor maçı için saat 15.45'te Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacak özel uçakla Kayseri'ye gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber