Kalça ameliyatına girdi, kalpten öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, düşerek kalçasını kıran 75 yaşındaki Alman turist Alfred Dobel, ameliyatın ardından geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek Beldesi'nde tatil yapan Alman turist Alfred Dobel ve eşi 73 yaşındaki Petra Dobel, birkaç gün önce Alanya'ya gezmeye geldi. Okurcular Beldesi'ndeki Alara Kalesi'ni dolaştıkları sırada Alfred Dobel'in ayağı kayarak düştü. Kalçası kırılan Alman turist, ambulansla Alanya Özel Şifa Tıp Merkezi'ne getirildi. Ameliyata alınan ve başarılı geçen operasyondan yaklaşık 1 saat sonra kalp ritmi düşen Alfred Dobel, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Alman turistin, kalça kırığı şikayetiyle geldiği hastanede ölümü doktorları şoke etti.

Özel Şifa Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Muhittin Güçlü, ?Kendisine kalp hastası olduğunu söyledik, ancak eşiyle birlikte bütün riski üslendiklerini kaydettiler ve biz de kendilerinden imza aldık. Ayrıca sigorta şirketiyle de sözlü anlaşma sağladık. Yapılan tahliller sonrasında hastamızı ameliyata aldık. Ancak hastamız ameliyattan 1 saat sonra kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bu konuda ilgili mercilere bilgi verdik'' dedi.

Turistin ölümünde herhangi bir kusurları olmadığını ileri süren Dr. Güçlü, tıp merkezlerinin ameliyat için gerekli donanıma sahip olduğunu, ameliyat sonrası hastaların gözlem altında tutulabileceği yoğun bakım ünitelerinin de bulunduğunu söyledi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nün de ameliyatın gerçekleştiği hastane yetkililerinin bilgisine başvurduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber