Türk-İş: YÖK'ün kriz çıkarma çabası yersiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul etti.

Görüşme sonrasında basın mensuplarına bir açıklama yapan Kılıç, YÖK'ün bugün yaptığı '367' çıkışının sorulması üzerine, "YÖK'ün açıklamalarına 'saygı' duyuyorum ama kriz çıkarma çabalarını tasvip etmiyoruz." dedi.

Salih Kılıç, diyalogun elden bırakılmadan, istikrarı bozacak ölçüler içerisine girmeden cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin tamamlanması gerektiğini Başbakan'a aktardıklarını söyledi.

Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile 1 saatten fazla görüştü. Kılıç, iş ve işçi sorunlarını aktardıkları toplantıda ayrıca Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda sivil toplum örgütleriyle görüşmeleri kapsamında görüştüklerini de söyledi.

Salih Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın her şeyden önce diyalogu devam ettirerek hem kendi parti teşkilatı, hem de parti merkez karar yönetim kurulu ve milletvekilleriyle yapacağı görüşmeler doğrultusunda cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine katkıda bulunmak için eğilim yoklaması yaptığını ve bu bağlamda Türk-İş'in de bu konudaki düşüncelerinin ne olduğunu sorduğunu ifade etti.

Kılıç, Türkiye'de parlamenter demokrasinin yerleşmesi ve gelişmesi, parlamenter demokrasinin kuralları ve sınırları içerisinde Anayasa'nın belirlemiş olduğu cumhurbaşkanının niteliklerine uygun vasıflarda bir cumhurbaşkanının seçilmesi gerektiğini ifade etti.

Kılıç, diyalogun elden bırakılmadan, krize sebep olacak adımlardan ve istikrarı bozacak ölçüler içerisine girmeden mutlaka bu sürecin tamamlanması doğrultusundaki temennilerini ve düşüncelerini Başbakan'a aktardıklarını söyledi.

Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın şahıslar üzerinde herhangi bir yorum ve düşüncede bulunmadığını aynı şekilde kendilerinin de şahıslar üzerinde herhangi bir düşüncesi bulunmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber