İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kütüphane, üniversiteye açılan kapıları oldu

Şırnak merkeze bağlı Balveren beldesinde öğretmenlerce 10 yıl önce eski bir okuldan dönüştürülen tek odalı kütüphanede, sınavlara hazırlanan 100'ü aşkın genç üniversiteli oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2017 15:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kütüphane, üniversiteye açılan kapıları oldu

EKREM PAYAN

Şırnak'ın Balveren beldesinde 10 yıl önce öğretmenlerce oluşturulan tek odalı kütüphane, gençler için üniversiteye açılan kapı oldu.

5 bin nüfusa sahip beldede yaşayan kalabalık ailelere mensup gençlerin evlerinde uygun çalışma ortamı olmaması nedeniyle öğretmenlerce 2007'de 90 metrekarelik tek odalı kullanılmayan bir okul binası kütüphane olarak düzenlendi.

Kütüphanede sessiz bir ortamda ders çalışma fırsatı bulan, buradaki kaynaklardan faydalanan gençlere farklı branşlarda 8 öğretmen de mesai dışında gönüllü olarak eğitim desteği sunuyor.

Son 3 yıldır Şırnak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün de destek verdiği kütüphane son 10 yılda sınavlara hazırlanan 100'ü aşkın genç üniversiteli oldu. Tercih ettikleri üniversitelerin farklı bölümlerinde eğitim gören gençler beldenin gururu oldu.

"Bu kütüphane sayesinde mezun olduk ve üniversiteyi kazandık"

Üniversite öğrencisi Faruk Ediş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphane sayesinde Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nü kazandığını söyledi.

Ediş, kısıtlı imkanlara rağmen iyi bir sonuç elde ettiklerini belirterek "Kardeşimle bu kütüphane sayesinde mezun olduk ve üniversiteyi kazandık. Hocalarımız kısıtlı imkanlara rağmen gelip, ders verdiler. İmkanlar daha da iyileştirilirse buradan daha fazla öğrenci faydalanır ve üniversiteye yerleşir." dedi.

Kütüphanede çalışan öğrencilerden 18 yaşındaki Metin Ayaz, kendileri için oluşturulan ortamdan en iyi şekilde yararlandıklarını, gönüllü öğretmenler sayesinde eksiklerini tamamladıklarını anlattı.

"Çok kişi üniversite hayaline kavuştu"

Fatma Tunç, öğretmenlerin başarıları için kendilerine zaman ayırdığını, evlerinin kalabalık olmasından dolayı kütüphanede sakin bir ortamda ders yaptığını ifade ederek şöyle devam konuştu:

"Kısıtlı imkanlara rağmen son derece iyi şartlarda eğitim görüyoruz. Hem kaynaklardan yararlanıyor hem de hocalarımızdan eğitim alıyoruz. Çok kişi üniversite hayaline kavuştu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesini kazanmayı hedefliyorum. Böyle bir kütüphanemiz olduğu için çok mutluyuz."

Dilan Bayram da hedeflerinin büyük olduğunu, iyi yerlere gelmek istediklerini dile getirdi.

"Ortak hedefimiz okumalarını sağlamak"

Gönüllü eğitim veren öğretmenlerden Halide Yıldız, kütüphane ile çok sayıda öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

"Köyümüzde üniversite okumak isteyenlerin potansiyeli çok yüksek." diyen Yıldız, sabahları Şırnak'ta görev yaptığı okulda eğitim verdiğine, öğleden sonra da kütüphanede öğrencilere destek sunduğuna işaret etti.

Kütüphaneye ilginin artması ile Şırnak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ulaşarak kitap ve malzeme desteği aldıklarını vurgulayan Yıldız, sadece geçen yıl programlı ve sistemli çalışmanın ürünü olarak 25 öğrenciden 21'inin üniversiteyi kazandığını söyledi.

Yıldız, "Bir kişinin elinden tutulursa, hakikaten topluma, vatana, millete hayırlı bir evlat olabilir. Bu şuurla bir araya geldik. Ortak hedefimiz onların okumasını sağlamak. Mesai dışında burada çocuklara bir şeyler öğretmek için çaba harcıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber