Bakan Şener: İmarbank'tan bona alanlara ödemeler peşin yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İmarbank'tan bono alanlara ödemelerin yapılabilmesi için kanun taslağını hazırlanarak başbakanlığa sunduklarını bildirdi.

NTV'ye Sorun programında halktan gelen soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Şener, İmarbank'tan bono almış olanlara ödemelerin yapılabilmesi için hazırladıkları kanun taslağının geçen hafta bakanlar kurulunda imzaya açılmasını beklediklerini, ancak teknik bir çalışma nedeniyle imzaya açılamadığını belirterek bu çalışmaların bitmek üzere olduğunu söyledi.

Bakan Abdüllatif Şener, ödemelerin peşin yapılacağını, bankanın fona devredildiği günkü bono fiyatının esas alınacağını ve ödeme tarihine kadar kanuni faiz işletileceğini bildirdi.

Dalgalı kur sistemi konusunda Bakan Ali Babacan ile ''neden ters düştüklerinin'' sorulması üzerine de Şener, ''herhangi bir ters düşme gibi bir algılama içinde olmamak lazım'' dedi.

Şener, şunları kaydetti:

''Dalgalı kur sisteminde son 4 yıldır kurun sürekli düştüğünü görüyoruz. Bu düşüş cari açığın yüksek gerçekleşmesine rağmen bir düşüştür. Böyle bir noktada kurun düşmesi, ithalatı artıran ve ihracatı zorlaştıran bir unsurdur.

Cari açık devam ederken, normalde bu açığı kapatacak bir kur fonksiyonu beklenirken, kurun hareket tarzı, bu açığı kapatmaya değil, biraz daha açmaya yönelik bir sonuç ortaya çıkardı. O halde burada tartışılması, incelenmesi, hiçbir şeyin tabu olarak görülmeyip, tam bir bilimsel, akademik anlayış içinde test edilmesi ve küresel rekabette ekonomimizin avantajlar yakalayabilmesi açısından tüm kavramlarda olduğu gibi bu kavramda da neler yapılması gerektiğini tartışmalıyız, konuşmalıyız, olgunlaştırmalıyız.'' Bir başka soru üzerine de AK Parti'nin başkanlık sistemine geçileceğini söylemediğini ve böyle bir hedeflerinin de olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber