Borçka Barajı açılıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksel İnşaat tarafından yapılan Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santrali 8 Nisan'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle açılıyor.

Yüksel İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamada Yüksel İnşaat tarafından yapılan Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) 8 Nisan'da açılacağı bildirildi. Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji Bakanı Hilmi Güler'in de açılış törenine katılacağı belirtildi.

Barajla birlikte Yüksel İnşaat'ın 28 kilometre uzunluğundaki, tünellerden ve viyadüklerden oluşan Borçka-Artvin karayolunu da tamamladığı kaydedilen açıklamada, Borçka Barajı'nın, Türkiye'nin geleceği için çok önemli projeler demetini oluşturan ?Çoruh Vadisi Projesi?nin bir parçası olduğu ifade edildi.

ENERJİNİN YÜZDE 5.6'SINI KARŞILAYACAK

Proje ile Çoruh Nehri Havzası'nda tespit edilen enerji imkanlarından 3 bin 189 megavat kurulu güçle, yılda ortalama 10 bin 474 milyar kilovatsaat enerji elde edileceğine dikkat çekilen açıklamada, 27 tesisten elde edilecek enerjinin, Türkiye'de üretilen toplam enerjinin yüzde 5.6'sını ve hidroelektrik enerjinin ise yüzde 25'ini karşılayacağı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber