Kağızman'da halk ?Doktorumuz kalsın' diye eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARS'ın Kağızman İlçesi'nde yaklaşık 300s kişilik grup, Kağızman Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Mesut Şahin'in Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne atanmasını protesto etti. Eyleme bebekleriyle katılan kadınlar, Dr. Şahin'ing örevinde kalmasını istedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Kağızmanlılar, 2 yıldır Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Mesut Şahin'e sahip çıktı. Eyleme bebekleriyle katılan kadınlarla, köylerden gelenlerin de bulunduğu kalabalık, ?Doktor Mesut Şahin gitmesin', ?Doktorumuzu istiyoruz', ?Kağızman seninle gurur duyuyor' pankartları açıp sloganlar attı. Cumhuriyet Meydanı'ndan Eczacılar Caddesi'ne yürüyüşe geçen grup, Dr. Şahin'i özel muayenehanesi önünü kadar omuzlarda taşıdı ve tezahüratta bulundu.

Gösteri yapan grup adına açıklama yapan Ferdi İlkan, ?Doktor Mesut Şahin'in Sarıkamış'a atanmasını Kağızmanlılar olarak kabul etmiyoruz. Şahin'in gitmemesi için topladığımız 4 bin 700 imzayı da Sağlık Bakanlığı'na göndereceğiz'' dedi.

Dr. Mesut Şahin'in atamasının dudurulmasını isteyen grup içinde yer alan bazı kadınlar, ?Doktor Şahin, fakirlerin babası ve iyi bir doktordu. Gitmesini istemiyoruz'' dedi. Bazı kişiler de Dr. Şahin'in siyasi nedenlerle Sarıkamış'a tayin edildiğini ileri sürdü ve atamanın durdurulmaması halinde eylemlerin devam edeceğini söyledi.

Muayenehane balkonundan gruba konuşan Dr. Şahin, iki yıl önce Kağızman'a atandığını belirterek, ?Bu süre içerisinde size layık olmaya çalıştım. Elimden geldiğince size en iyi düzeyde hizmet etmeye çalıştım. Ne mutlu bana ki sizleri burada gördüm. Bundan sonra gitsem de benim için önemli değil'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber