İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çalışıyor gibi gösterip sağlık karnesi çıkarttılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de 5 yıl önce kapanan bir şirket üzerinden çalışmayan işçileri çalışır gösterip, şahıslardan SSK primi alarak sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlayan 7 kişilik şebeke, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, SSK Bölge Müdürlüğü'nden bazı kişilerin sahte evraklarla emekli edildiği ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. 2 ay boyunca süren araştırmada, Çağlar Konveyör Band Kauçuk Sanayi ile Demirkapı Sanayi İnşaat Malzemeleri şirketlerinin 5 yıldır faal durumda olmadığı, şirketlerin eski muhasebecisi E.Ö.'nün bazı kişileri şirkette çalışıyor gibi gösterip, işçilerden SSK primlerini alarak SSK'ya yatırmadığını tespit etti. Şebeke elemanlarını takibe alan ekipler, İzmir merkez ve Bergama ilçelerinde 12 ayrı yere gerçekleştirilen operasyonla şebekenin lideri E.Ö. (47) ile şebeke elemanları M.K.Ö. (51), L.Ş. (30), B.Ş. (32), E.Ş. (36), E.E. (31) ve E.A.'yı (37) gözaltına aldı.

Soruşturmayı genişleten ekipler, şahısların bilgisayarlarında yaptıkları incelemede, söz konusu iki şirkette çalışıyor gibi gösterilen 316 kişiye ve ailelerine sağlık karnesi çıkarıldığını tespit etti. Çete elemanlarının şirketlerde çalışır durumda gösterdikleri işçilerden 240 YTL SSK prim parası aldığı ve aldıkları paraları SSK'ya yatırmadıkları, işçileri de dolandırdıkları ortaya çıktı. SSK Bölge Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu, çete elemanlarının 2 yıl önce 9 kişiyi sahte evraklarla emekli ettikleri belirlendi. Sahte evraklarla emekli olan şahısları tespit eden ekipler, emekliliklerini iptal etti. Şahıslara ayrıca, SSK'yı zarara uğrattıkları gerekçesiyle 40 bin YTL para cezası kesildi.

İfadeleri alınan 7 zanlı, "dolandırıcılık ve sahte evrak tanzim etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber