İnterneti ve spor salonu olan cami açıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi'nin hayrına Küçükköy'de yaptırılan camii, cuma namazı öncesi dualarla açıldı. Açılışa eski bakan Korkut Özal, eski milletvekili İsmail Durak Ünlü, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Gaziosmanpaşa Müftüsü Salim Sağlam ve çok sayıda cemaat katıldı.

Mahmud Es'ad Coşan Camii, daha önce bulunan küçük bir caminin yıkalarak yapıldı. Zamanın ihtiyaçlarının da düşünüldüğü camiye müstakil kütüphaneden spor salonuna, bilgisayar odasından çocuk eğlence salonuna kadar birçok bölüm yapılacak.

Caminin yapımını koordine eden Cihat Varlı, Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi hayrına inşa edilen caminin diğer camilerden farklı bazı özellikleri olacağını söyledi. Caminin ibadet bölümün tamamlandığını belirten Cihat Varlı, diğer bölümlerin yakında hizmete gireceğini ifade etti.

Bu özelliklerin başında camide müstakil bir kütüphanenin oluşturulması yer aldığını söyleyen Varlı, camiye ibadet etmek için gelen cemaatin dilediği takdirde kütüphaneden tam gün yararlanabileceğini kaydetti. Varlı, "Bir kompleks olma özelliği taşıyan caminin en ilginç yönlerinden birisi de bünyesinde spor salonunu barındıracak olması. Salon sayesinde, camiye gelen cemaatin spor yapmak için başka yerlere gitmelerine gerek kalmayacak. Mahmud Es'ad Coşan Camii'nin özellikleri bunlarla da bitmiyor. Camide ayrıca bilgisayar odası kurulacak. Camiye gelenler internete girmek ve bilgisayar kullanmak için bilgisayar odasından yararlanabilecekler. Camiye bu tür imkanlardan yararlanmak için ailecek gelenler ise çocuklarını nereye bırakacakları konusunda endişe etmeyecekler. Zira caminin bünyesinde bir de çocuk oyun ve eğlence salonu yer alacak." şeklinde konuştu.

Mahmud Es'ad Coşan Camii'nde ilk olarak cuma namazı kılındı. Namaz sonrası cemaate hem açılış hem de kutlu doğum ayı münasebetiyle pilav, tatlı ve ayrandan oluşan yemek ve gül dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber