İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Whatsapp'ta herkesin paylaştığı o mesajın altından ne çıktı

Sosyal medya platformlarının anlaştığı ve tüm telefon konuşmalarının kaydedileceği iddiası Whatsapp'ta çokça paylaşıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Kasım 2017 18:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Whatsapp'ta herkesin paylaştığı o mesajın altından ne çıktı

Sosyal medya platformlarının anlaştığı ve tüm telefon konuşmalarının kaydedileceği iddiası Whatsapp'ta çokça paylaşıldı.

Teyit.org sitesinden Gülin Çavuş, teyit.org'a ihbar olarak gelen ve özellikle WhatsApp gruplarında yayılan mesajda tüm medya ve sosyal medya platformlarının anlaştığı, bu platformların izleneceği, telefon görüşmelerinin, mesajların kaydedileceği iddiasını araştırdı.

Whatsapp'ta yayılan mesajda şu ifadeler yer almıştı:

"Biliyor muydunuz; Yarından itibaren tüm dünyada yeni iletişim kuralları yürürlüğe girecek. Tüm Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika ülkelerinin hükümetleri WhatsApp, Twitter, Facebook ve diğer iletişim kanalları ile bu kanallar üzerinden yapılacak tüm konuşmaların kaydedilmesi konusunda bir anlaşmaya vardılar. Tüm telefon görüşmeleri ve WhatsApp üzerindeki tüm mesajlar ve aramalar kaydedilecek. Twitter denetlenecek. *Brezilya'da yargıtay denetlemeye izin verdi* Facebook kontrol edilecek. Tüm medya ve sosyal forumlar izlenecek. Lütfen konu ile ilgili bilgisi olmayan kişileri bilgilendirin. Tüm cihazlar, Federal hükümetin ve dünyanın diğer ülkelerinin hükümetlerinin ilgili sistemleri ile bağlantılı olacaktır. Bu hareket, organize suç ve terörizmi takip amaçlıdır. Hükümetlere, yasalara ve ahlaka aykırı mesajlar veya gereksiz bilgiler göndermemeye özen gösterin. Önemli bilgileri paylaşmayın, arkadaşlarınıza ve ailenize karşı duyarlı olun. Çocuklarınızı bilgilendirin ve çok dikkatli olun. Bu mesajı bugün paylaşmanız çok önemlidir. Çünkü yarından başlayarak dünyadaki tüm ülkelerde bir başka izleme formatı var olacak. Şaşırtıcı ama gerçek. Bugün bu bilgiyi tüm sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza gönderin. Yazdığınız ya da konuştuğunuz her şey aleyhinize kullanılabilir ve bu kesinlikle şaka değil! Acil olarak paylaşın! Ama bu sizi demokratik mücadeleden ve insani ilişkilerden vazgeçirmemeli! Teslim olunmamalı! ABD ve diğer emperyalistler dünyamıza asla hükümdar olmamalı! Buna insanlık olarak izin vermemeli ve direnmeliyiz. Dünyayı onların açık hava hapishanesine çevirttirmemeliyiz. İnsanlık onuru onların esiri olamaz.!"

İDDİA 2013'TEN BERİ DOLAŞIMDA

Ancak iddia doğru değil. Bu mesaj sosyal medyada 2013 yılından beri Hindistan, ABD, Singapur, Suudi Arabistan gibi pek çok ülkede farklı versiyonlarla paylaşıldı. Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika ülkelerinin hükümetlerinin almış olduğu böyle bir karar bulunmuyor.

İddianın sosyal medyada dolaşımda olan farklı bir versiyonu

GANA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Ayrıca hükümet mesajlarınızı kaydetmek istese dahi WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yöntemi nedeniyle üçüncü kişilerin mesajların kim tarafından gönderildiğini bulabilmesi mümkün değil.

Mesajın, Gana'da sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılmasının ardından Gana İçişleri Bakanlığı Nisan ayında bir açıklama yaparak bu iddianın doğru olmadığını ifade etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber