Merkez Bankası'nda olaylı genel kurul

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Nisan 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın başkan olarak katıldığı Merkez Bankası'nın ilk genel kurul toplantısında, ?liste kavgası? yaşandı. Yılmaz, ?Genel Kurul, kooperatiflerin genel kuruluna döndü? yorumunu yaptı. Genel Kurul'da, Merkez Bankası'nın 2006 yılı raporu da açıklandı. 2006 yılı raporuna göre, banka 2006 yılında 3 milyar 146 milyon YTL kâr elde etti. Böylece banka, üç yıl aradan sonra ilk kez kâr açıkladı.

ŞOV YAPIYORLAR

Genel kuruldaki liste kavgası, toplantıya katılan TOBB Başkan Vekili Hüseyin Üzülmez'in, toplantının başında, D Grubu hissedarların listesini görevlilerden istemesi ile başladı. Görevliler, ?D Grubu hissedarların isimlerinin ticari sır? olduğunu belirterek, listeyi Üzülmez'e vermedi. Bu duruma tepki gösteren Üzülmez, Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanan listelerin sır olmayacağını söyledi. Sürtüşmenin büyümesi üzerine güvenlik görevlileri, Üzülmez'i salondan çıkarmak istedi. Ancak araya banka yöneticilerinin girmesiyle tartışma önlendi. Yılmaz, Üzülmez'in şov yaptığını öne sürerek, ?Eğer isteseydi, listeleri kendisine önceden gönderebilirdik? dedi.

ENFLASYON UYARISI

MERKEZ Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, enflasyonla mücadele konusunda önemli başarılar elde edildiğini, ancak bu başarının devam etmesi için mali disiplinden ve yapısal reformlardan taviz verilmemesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, ?Elde edilen kazanımlara rağmen fiyat istikrarı sağlanamadığı, enflasyonla mücadelenin uzun soluklu ve zorlu bir süreç olduğu asla unutulmamalıdır? dedi. Yılmaz, Merkez Bankası olarak enflasyondaki düşüşü kesintiye uğratabilecek gelişmeler karşısında her türlü tedbiri alacaklarını da ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber