Sanığın üzerine kayıtlı 3 hatta da ByLock tespit edildi

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu eski kamu denetçisinin yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2017 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanığın üzerine kayıtlı 3 hatta da ByLock tespit edildi

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan meslekten ihraç edilen kamu denetçisi Abdulsamet K. katıldı. Avukatı bulunmayan sanığa barodan avukat tayin edildi.

İddia makamı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un bulunduğunu ve Ankara Cebeci'de FETÖ evinde kaldığını belirtti. Abdulsamet K'nın örgütün organik ve hiyerarşik yapısı içinde bulunduğunu ifade eden iddia makamı, sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 15 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Abdulsamet K. ise savunmasında, lisede örgütün dershanesine gittiğini, yurt bulamadığı için de yapının evlerinde kaldığını söyledi.

Memur olduktan sonra yurttan ayrıldığını ifade eden sanık, kullandığı hattın ağabeyinin üzerine kayıtlı olduğunu, programın çıktığı belirtilen diğer 3 hattı ise kendisinin alıp arkadaşlarına verdiğini söyledi.

Abdulsamet K, "Bu 3 hattı arkadaşlarım kullanmıştır. Bunlarla ilgili suçlamayı kabul etmiyorum. Ağabeyimin adına kayıtlı olan benim kullandığım hatla ilgili içeriklerin çıkartılması gerek, o zaman içeriklere göre suç olup olmadığına bakmak lazım." diye konuştu.

Sanık, daha sonra esas hakkındaki savunmasını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, eski kamu denetçisi Abdulsamet K'nın tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Neşet Karadağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber