'Genelkurmay çatı' davasına yarın devam edilecek

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de arasında bulunduğu 221 sanığın yargılandığı "çatı" davasında, darbe emirlerini göndermekle suçlanan eski astsubay kıdemli başçavuş Hüseyin Ömür'ün savunması alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2017 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Genelkurmay çatı' davasına yarın devam edilecek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanığın Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı "çatı" davasında, darbe emirlerini göndermekle suçlanan eski astsubay kıdemli başçavuş Hüseyin Ömür'ün savunması alındı.

İddianamede, şubede görevli albay Cemil Turhan'ın emri üzerine Kenan Şimşek ile Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığında görevli sivil memurdan MEDAS şifrelerini ve sisteme bilginin nasıl yüklendiğini öğrendiği, darbe gecesi "Zırhlı Muhabere Aracı İntikali", "Hazırlık İkazı ve Birlik İntikali", "Atama", "Katılışlar" ve "Sıkıyönetim Direktifi" konulu mesajları birliklere çektiği ve darbecilerin kontrolündeki karargahta serbestçe dolaştığı belirtilen Ömür, suçlamaları reddetti.

Ömür, "Haftanın son günü olduğu için evrak akışı çok yoğundu. Birçok emir geldi ve gitti. Darbeyle ilgili kesinlikle mesaj göndermedim. Göndermek üzere emir de almadım. Bilgisayar ve odalardaki parmak izleri incelenirse bu ortaya çıkacaktır." dedi.

MEDAS şifrelerini ve anahtarları Cemil Turhan'a verdiklerini ifade eden Ömür, soru üzerine bunun rutin olduğunu ifade etti.

"Serbestçe hareket ettiği" belirtilen alanın kendisinin çalışma yeri olduğunu kaydeden Ömür, darbe girişimi olduğundan saat 02.00'ye kadar haberdar olmadığını, o saatten sonra dışarı çıkamadığını, gece boyu odasında bulunduğunu, bu sırada her tarafa mermiler geldiğini, şubeyi terk etmemeleri konusunda uyarıldıklarını savundu.

Hüseyin Ömür, sabah saatlerinde silah seslerinin kesilmesinin ardından sanıklardan Mustafa Duygulu ile sivil kıyafetlerini giydiklerini ve kuzey nizamiyeye gittiklerini, dışarının emniyetli olmadığını görünce şubeye döndüğünü ifade etti.

Ömür, öğle saatlerinde kuzey nizamiyeden çıkarak, Genelkurmaydan ayrıldığını söyledi.

Müştekilerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın sorusu üzerine Ömür, darbe konulu mesajlardan haberi olmadığını öne sürdü ve Cemil Turhan'ı da gece görmediğini söyledi.

Ömür'ün savunmasını tamamlamasının ardından duruşma sona erdi.

Davaya, yarın sabah devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber