Başına 5 milyon dolar biçtiler

İSTANBUL Bahçelievler'de geçtiğimiz Cuma günü akşam yemeği için gittiği bir AVM'nin restoranında polis baskınıyla 9 adamıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınan Mex lakaplı Mehmet Sabri Şirin'in sipariş bir cinayet görüşmesi için Azeri bir çetenin üyeleriyle görüşme yaparken yakalandığı ortaya çıktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2017 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başına 5 milyon dolar biçtiler

Ferit ZENGİN

Geçtiğimiz yıl öldürülen Azerbaycanlı mafya elebaşı Rövşan Caniyev'in kardeşi Namık Caniyev ile intikam cinayeti için bir araya geldiği öğrenilen Mehmet Salih Şirin'in 5 milyon dolara anlaştığı cinayet için Caniyev'in katil zanlısı olduğu iddia edilen Lotu Quil lakaplı Nadir Selifov'u öldürtmeyi kabul ettiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Cuma günü Bahçelievler'de bir AVM'deki restorana operasyon düzenlemiş, baskında "Şirinler çetesi" olarak bilinen çetenin "Mex" lakaplı elebaşı Mehmet Sabri Şirin ile adamları Abdurrahman Ç., Orhan E., Hacı Ömer E., Emre D., Kenan S., Necat B., Berkay D. ile Azaerbaycan uyruklu Namık Caniyev, Orhan İsmailov, Cemal Tohitov'un da aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına almıştı. Ekipler yakalanan şüphelilerin araçlarında ve üstlerinde yaptığı aramada ise aralarında suikast silahlarının da bulunduğu 9 tabanca ele geçirmişti.

Emniyete götürülerek sorguya alınan çete üyelerinin, yapılan sorgusunda bir sipariş cinayet için bir araya geldiği belirlendi. Polisin tespitine göre, Azerbaycan vatandaşı Namık Caniyev, geçtiğimiz yıl Beşiktaş'ta çapraz ateşe tutularak öldürülen ağabeyi Rövşan Caniyev'in intikamını almak için Şirinler Çetesi'yle anlaşıp, Rövşen Caniyev'i öldürttüğü iddia edilen Azerbaycanlı mafya elebaşlarından "Lotu Quli" lakaplı Nadir Selifov'un öldürülmesi için de çeteye 5 Milyon Dolar vaad etti.

Organize polisinin başka bir cinayet soruşturmasından peşinde olduğu çete elebaşı Max ve adamlarının yakalandığı operasyonda, yanlarında bulunan ve birlikte gözaltına alınan mafya uzantılı Azeri şahıslar nedeniyle soruşturmaya derinlik kazandırarak tespit ettiği sipariş cinayete neden olan Rövşen Caniyev Azerbaycan'da bilinen mafya lideriyken 18 Ağustos 2016'da Beşiktaş'ta kaldığı otelden cipiyle çıkarken saldırıya uğramıştı. O saldırıda "Hayalet" lakaplı Caniyev ölmüş, 2 adamı ise yaralanmıştı. Polis bu cinayetin 18 Ağustos 2013 yılında işlenen başka bir cinayetle ilgili olduğunu belirlemiş ve cinayetin nedeninin Başakşehir'de havuzda yüzerken öldürülen Ali Gamidov'un öldürülmesine yönelik olarak yapılan intikam cinayeti olduğunu tespit etmişti.

Rövşen Caniyev'in azmettirmesiyle yapıldığı tespit edilen cinayetten 3 yıl sonra aynı gün bu sefer Caniyev, Gamidov'un intikamını süren "Lotu Quli" lakaplı Nadir Selifov isimli bir başka Azeri çete elebaşı tarafından öldürülmüştü. Son operasyonda Max lakaplı Sabri Şirin'le birlikte gözaltına alınan Namık Caniyev'de abisinin intikamını almak için bir süre önce Azerbaycan'dan İstanbul'a giriş yapan Selifov'on öldürülmesine karşılık 5 milyon dolara Max'le anlaşmış.

Gözaltına aldığı şahısların sorgusuna devam eden polis, derinlemesine incelemeye aldığı her iki çetenin başka cinayet ve eylemleri üzerinde incelemelerini devam ettiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber