Talim Terbiye Kurulu: Yeni model gelene kadar merkezi sınavlara devam

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Nisan 2007 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Öğrencinin tek hedefinin önce OKS, sonra ÖSS'yi kazanmak olduğunu söyleyen Talim Terbiye Kurulu Başkanı Erdoğan, 'Müfredat yeterince işlenmiyor. Sınavlar mutlaka kaldırılmalı, ancak şu an için böyle bir durum sözkonusu değil' dedi.

YAKUP BULUT ANKARA

Türk eğitim sisteminde son 20 yıldır merkezi sınavların aşırı düzeyde önem kazandığını söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 'Bu durum eğitim sistemimizin paralelinde abartılı bir dershane ve özel kurs sektörünün doğmasına yol açmıştır. Merkezi sınavlara olan bağımlılık paralelinde okullarımızda müfredat da yeterince işlenemiyor' dedi. Bu sınavlardan kurtulmanın bir zorunluluk olduğunu belirten Prof. Dr. Erdoğan, 'Bu sınavların tamamen kaldırılmasının en azından şu an için mümkün olmayacağı da bir gerçektir' şeklinde konuştu.

AMAÇ HALİNE DÖNÜŞTÜ

Öğrencilerin tek hedefinin önce Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nı (OKS), sonra da Öğrenci Seçme Sınavı'nı (ÖSS) aşmak haline geldiğini vurgulayan Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 'Bu durum, eğitim-öğretimin önemini azaltıyor, derslerin önemsiz görülmesine neden oluyor, öğretmenin otoritesini zayıflatıyor. Bu nedenle eğitim sistemimizin işlevini sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için OKS ve ÖSS gibi merkezî sınavların 'mevcut haliyle' devam etmemesi gerekir. Merkezi sınavlar konusunun acilen ele alınması ve yeniden düzenlenmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber