10 YKR'lik borç için hastaneden döndü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2007 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BARTIN Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne 5 yaşındaki kızı T.M.'yi muayene için götüren Ş.M. adlı kadın, Bağ-Kur'a olan 10 YKr'lik borcu nedeniyle evine dönmek zorunda kaldı.

Bartın'da oturan Ş.M., kızı T.M.'yi muayene ettirmek için Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Ş.M. kayıt işlemlerini yaptırdığı sırada, görevlinin ?Bağ-Kur borcunuz var. Çocuğunuz muayene olamaz? sözleri üzerine şaşırdı. Ş.M. bunun üzerine kızını alarak evine döndü. Ş.M., eşi M.M.'yi arayarak durumu anlattı. Bağ-Kur İl Müdürlüğü'ne giden M.M., kuruma 10 YKr borcunun olduğunu öğrenince olanlara tepki göstererek, şöyle dedi:

?Eşimin bana anlattıklarından sonra Bağ-Kur'la irtibata geçtim. Bana 10 YKr borcum olduğunu söylediler. Böyle olunca sistem kabul etmiyormuş. Bu neyin sistemi ve nasıl bir sistem? Allah aşkına ?10 YKr borç var' diye muayene edememenin sistemi mi olur? Hükümet ?Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni anlata anlata bitiremiyor. Sağlıkta devrim yapanların bu devrimlerine bir kez daha bakmak lazım. 10 YKr için eşim ve çocuğumun düştüğü duruma kim anlam verebilir, nasıl izah edebilir?

Bu ülkede hâlâ 10 YKr Bağ-Kur borcu olduğu için muayene olamadan hastane kapısından dönülebiliyorsa bu durumu bir kez daha oturup düşünmek lâzım. Bizler, devlete her türlü vergimizi veren ve vermekten de kaçmayan insanlarız. Eğer bu devlet, 10 YKr borç yüzünden bir vatandaşını hastane kapısından çeviriyor ve bunun adına da ?sistem' diyorsa, bu ülke insanının bir hayvan kadar değeri olmadığı ortaya çıkıyor. Bu ülkenin bir ferdi olarak böyle bir olayın başıma gelmesi beni son derece yıpratmış ve üzmüştür. Eşimin ve çocuğumun orada düştüğü durumun hesabını da kimse veremeyecektir.?

Bağ-Kur İl Müdürü Mustafa Türkoğlu ise, bu tür aksaklıkların görülmesini istemediklerini anlatırken, şöyle dedi:

?Otomasyon sistemine geçildikten sonra sigortalıların bir önceki aya ayit pirimlerinde 1 YKr dahi ödeme noksanlığı var ise, sistem bunu gösteriyor. Bu tür durumlarda vatandaşlarımızın müdürlüğümüze uğramaları ya da mağduriyetlerinin meydana geldiği yerden bir telefon açmaları durumun da, sorunun kısa sürede çözümü mümkün. Ayrıca sistemdeki gerekli çalışmaların kısa sürede yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz.?

Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Zeki Büyükılgaz, bu olayda kendilerinden kaynaklanan bir sorun olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber