İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AYM tutuklu HDP'li vekilin başvurusunu 16 Kasım'da görüşecek

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, tutuklu HDP Mardin Milletvekili Yıldırım'ın bireysel başvurusunu 16 Kasım'da görüşecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2017 15:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM tutuklu HDP'li vekilin başvurusunu 16 Kasım'da görüşecek

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunda 16 Kasım'da tutuklu HDP Milletvekili Gülser Yıldırım'ın bireysel başvurusunun görüşülmesi kararlaştırıldı.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun 16 Kasım'da yapılacak bireysel başvurularla ilgili gündemi belirlendi.

Genel Kurul gündemine, tutuklu milletvekili Gülser Yıldırım'ın başvurusu da alındı.

Başvuruda, "milletvekili hakkında uygulanan yakalama, gözaltına alma ve tutuklama tedbirlerinin hukuki olmaması ve soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, tutuklamaya konu suçlamaların ifade özgürlüğü ve siyasi faaliyet kapsamındaki eylemlere ilişkin olması ve tutukluluk nedeniyle milletvekilliği görevinin yerine getirilememesi nedenleriyle ifade özgürlüğü ile seçilme ve siyasi faaliyette bulunma haklarının ihlal edildiği" savunuluyor.

- 4 Kasım 2016'da tutuklanmıştı

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik başlatılan operasyon sonrası 4 Kasım 2016'da tutuklanmıştı.

Yıldırım hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 8 Şubat'ta Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Gülser Yıldırım hakkında 5 ayrı suçtan 27,5 yıldan 81,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın iddianamesinde, Yıldırım'ın, "Rezzan" kod adlı terörist ile 13 kez telefonda görüştüğünün tespit edildiği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber