İki günde 6 şehit

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün Bitlis'te mayın pususunda şehit olan 1 asteğmen iki uzman çavuşun cenazeleri kaldırılmadan bu kez Şırnak'tan acı haber geldi.1 uzman çavuş, 1 er ve 1 korucu çıkan çatışmada şehit oldu. İki günde 6 şehit verilmesi sözde ateşkes bitti mi sorusunu akıllara getirdi.

Şırnak'ta, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyonlar devam ederken, dün akşam saatlerinde Şırnak'ın Küpeli Dağı bölgesinde çıkan çatışmada 1 er ve 1 köy korucusu şehit oldu.

Güvenlik güçlerince Şırnak'ın Gabar, Besta, Cudi, Harekol dağlarında havaların ısınmasıyla hareket eden PKK'lılara yönelik başlatılan büyük operasyon aralıksız devam ediyor. Operasyonlara Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Akçay Tugayı, İkizce Jandarma Taburu ve köy korucuları katılırken, bölgede Bolu Dağ ve Komando Tugayı'da takviye olarak destek veriyor.

Şırnak'ın Küpeli Dağı bölgesinde dün akşam çıkan çatışmada, Piyade Komondo er Şeref Bulut ve köy korucusu Metin Kaya şehit oldu. Bulut'un Bolu Dağ ve Komando Tugayı'na bağlı birlikte görev aldığı ve Uludere nüfusuna kayıtlı olduğu, köy korucusu Metin Kaya'nın ise Şırnak'ın Güçlükonak nufusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Güvenlik güçlerini şehit eden PKK'lı teröristlerin yakalanması için operasyonlar aralıksız sürdürülüyor.

Bestler Dereler bölgesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sırasında da bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldı, ateş açılması sonucu Jandarma Uzman Çavuş Muhterem Yağbasan şehit oldu.

MAYIN PUSUSU

Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, dün Bitlis'e 20 kilometre uzaklıktaki Çeltikli kırsalında yaptığı arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında, terör örgütü PKK üyelerince önceden araziye döşenmiş olan mayın patladı. Patlamada, 1 asteğmen ile 2 uzman çavuş şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber