Öğretmenlik programlarını tercih edecek öğrencilere burs

Haber Giriş : 04 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonucunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ihtiyaç duyduğu branşlardaki öğretmenlik programlarını ilk beş tercihi içinde belirtecek öğrencilere burs verilecek.

Alınan bilgiye göre, MEB'in her yıl verdiği burs için 2004-2005 eğitim-öğretim yılında 1500 kontenjan ayrıldı. Buna ek olarak, sadece Anadolu öğretmen lisesi mezunu 2 bin 500 öğrenci de burstan yararlanacak.

Bursa başvurmuş olmak için, ÖSS'yi kazandıktan sonra tercih formunu doldururken, MEB'in belirlediği branşlardaki öğretmenlik programlarını ilk beş tercihi içine yazarak yerleşmeye hak kazanmak gerekiyor.

Burslu okutulacak öğrencilerde şu koşullar aranıyor:
- T.C. vatandaşı olmak, - 22 yaşını geçmemiş olmak, - Sağlıklı olmak, - Kazandığı programı ilk beş tercihi arasında yazmış olmak (Özel yetenek sınavı sonucuna göre alınan programlar için yetenek sınavını kazanmış olmak)
- Kesin kaydını yaptırmış olmak, - Memuriyet yapmasına engel bir mahkumiyeti bulunmamak, - Özel kanunlarla affa uğramış olunsa bile herhangi bir okuldan disiplin cezası veya kanuni bir kovuşturma geçirmemek.

YURTKUR VERECEK
Kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı bursların bundan böyle sadece Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından verilmesi öngörüldüğü için MEB, burs verilecek öğrencilerin listesini YURTKUR'a bildirecek. Öğrencilere bursu YURTKUR verecek.
Öğretmenlik bursunun miktarı Bakanlar Kurulu kararıyla belirleniyordu. Ancak, yeni kanun nedeniyle gelecek yıldan itibaren miktarlar YURTKUR'un belirlediği oranda olacak.

KONTENJANLAR
MEB, en fazla kontenjanı İngilizce, Türkçe ve Sınıf öğretmenlikleri için belirledi.
2004-2005 eğitim-öğretim yılında burs verilecek öğretmenlik programları ve 1500 kontenjanın dağılımı şöyle:
''Okul Öncesi Öğretmenliği (80), Sınıf Öğretmenliği (250), Zihin Engelliler Öğretmenliği (30), İşitme Engelliler Öğretmenliği (20), Görme Engelliler Öğretmenliği (20), Türkçe Öğretmenliği (140), İlköğretim Matematik Öğretmenliği (100), Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (60), Fen Bilgisi Öğretmenliği (60), İngilizce Öğretmenliği (250), Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (100), Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (90), İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (50), Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (100), Matematik Öğretmenliği (70), Elektrik Öğretmenliği (15), Elektronik/Haberleşme Öğretmenliği (15), Muhasebe Finansman Öğretmenliği (20), Bilgisayar Öğretmenliği (30).''

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber