Taksimde iki kadın terörist, 4 kilo A4 patlayıcıyla ele geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taksim Meydanı'nda bir mağaza önüne bırakılan şüpheli çanta, 2 kez fünye ile patlatıldı. Polisin vatandaşların meydandan tamamen boşaltılarak gerçekleştirdiği çalışmalar sürüyor. Olayla ilgili 2 şüpheli kadının gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre Taksim Meydanı'nda bulunan bir mağaza önünde şüpheli bir çanta gören vatandaşlar ve esnaf hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen emniyet güçleri çantanın bomba olması ihtimaline karşılık güvenlik şeridi oluşturarak önlem aldı. Bununla da yetinmeyen polis, çevik kuvvet ekiplerinden de yardım isteyerek Taksim Meydanı'nı boşalttı.

Hafta sonu olması nedeniyle binlerce İstanbullu'nun geldiği Taksim'de polis alarma geçti. Vatandaşların ve esnafların verdiği bilgiler doğrultusunda çalışma başlatan emniyet güçlerinin eşgale uyan 2 kadını gözaltına aldığı bildirildi. Bu arada kısa sürede olay yerine gelen bomba imha ekipleri özel elbiselerini giyerek çantayı incelemeye aldı. İçinde bomba olması ihtimaline karşılık uzman ekip metal düzenekle çantanın üzerine fünye yerleştirerek kontrollü bir şekilde patlattı. Büyük bir gürültü ile patlamanın gerçekleşmesinin ardından çantanın yanına giden uzman ekip, incelemesini devam ettirdi.

Bununla da yetinmeyen bomba imha ekibi, çantanın üzerine bir kez daha fünye yerleştirerek ikinci kez patlattı. Çantanın yanına giden uzman ekipler alınan güvenlik önlemlerini kaldırmayarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber