Avea, Turkcell'e yüklendi: Tüketiciye darbe vurdunuz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avea'nın CEO'su Cüneyt Türktan, Turkcell'in cep telefonunda 'Numara Taşınabilirliği'ni engellemek için Danıştay'a gitmesini sert bir dille eleştirdi.

Türktan, "Numara Taşınabilirliği'ni geciktirecek veya uygulanamaz hale getirecek her adım, tüketici haklarına karşı bir darbedir" dedi.

AVEA'nın CEO'su Cüneyt Türktan, cep telefonunda operatör değiştirirken Numara Taşınabilirliği'ni sağlayan mevzuatı geciktirecek veya uygulanamaz hale getirecek her adımın etkin rekabetin sağlanmasına ve tüketici haklarının uygulanmasına karşı bir darbe olduğunu söyledi. Türktan, tüketicilere diledikleri GSM operatörünü özgürce seçme hakkı tanıyacak ve tüm halkın heyecanla hayata geçmesini beklediği Numara Taşınabilirliği (NT) Yönetmeliği'nin yürütmesini durdurma ve iptaline yönelik Turkcell'in dava girişimini hayretle karşıladıklarını belirtti.

ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI HATIRLATTI: Turkcell yöneticilerinin konuyla ilgili beyanatlarının herkesin malumu olduğunu ifade eden Türktan, şöyle konuştu: "Turkcell, yönetmeliğin yürürlüğe girdiğinden bu yana yaptığı basın açıklamalarında 'Numara Taşınabilirliğinin tüketicinin lehine olacağından ötürü, süreci desteklediklerini belirtmiş' ve 'bize bıraksalar Numara Taşınabilirliği yarın çıksın, en büyük destekçisi biziz' demiştir. Turkcell'in verdiği bu demeçler, Numara Taşınabilirliği hakkını en başlıca tüketici hakkı olarak gören ve gerçek rekabet ortamının sağlanması açısından önemli bir fırsat olarak değerlendiren Şirketimizin görüşlerini de teyit edici nitelikte olmuştur. Bu çerçevede Şirketimiz, sektördeki tüm kurumlarla elele vererek, bu uygulamanın bir an önce tüketicilere sunulmasını teminen tüm çalışma ve imkanlarını seferber etmiştir. Bugün ise geldiğimiz noktada, Turkcell'in Numara Taşınabilirliği uygulamasının engellenmesine yönelik bu dava girişimini kurumsal açıdan tutarsızlık olarak değerlendirmekteyiz."

GERÇEK REKABET İÇİN: Pek çok fırsatta altını çizdikleri gibi Numara Taşınabilirliğinin mobil iletişim sektörünü gerçek rekabet ortamına taşıyacak büyük bir adım olduğunu belirten Türktan, istisnasız tüm AB üyesi ülkelerinde ve dünyanın bir çok ülkesinde yıllardan beri tüketicilere sunulmuş bu hakkın, aslen Türk GSM sektörüne de çok önemli bir değer katacağından, bu süreci sekteye uğratmak orta ve uzun vadede Türk GSM sektörünün gelişimini de engellemek anlamına geldiğini bildirdi.

TÜKETİCİNİN LEHİNE: Türktan, şunları söyledi: "Çünkü Numara Taşınabilirliği ile artacak rekabet Türk tüketicisinin lehine olacak. Tüketicilere daha kaliteli hizmetlere daha avantajlı koşullarla kavuşma olanağı sunacaktır. Numara Taşınabilirliğini geciktirecek veya uygulanamaz hale getirecek her adım etkin rekabetin sağlanmasına ve tüketici haklarının uygulanmasına karşı bir darbedir. Bu evrensel tüketici hakkının Türk insanına sunulmasının büyük destekçisi olan şirketimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürecin takipçisi olmaya devam edecektir."

İşbirliği çağrısı yaptı

AVEA'nın CEO'su Cüneyt Türktan, cep telefonunda operatör değiştirirken numara taşınabilirliğinin devreye girmesi için mücadele edeceklerini belirterek, "Biz, ortaya koyulan ya da koyulacak olan tüm engellemelere rağmen Türkiye için bu mücadeleyi sürdürmeye azimli ve kararlıyız. Bu kararlılığımız çerçevesinde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da konuyla ilgili tüm tarafları, Telekomünikasyon Kurumu'nun liderliğinde işbirliğine davet etmekteyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber