150 sanığın yargılandığı davanın celsesi tamamlandı

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davanın bugünkü celsesi tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2017 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
150 sanığın yargılandığı davanın celsesi tamamlandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 kişinin yargılandığı davanın bugünkü celsesi sona erdi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, taraf avukatları ve izleyiciler katıldı.

Duruşmada savunması alınan eski Yüzbaşı Ahmet Direnç, suçlamaları kabul etmedi. FETÖ üyesi olmadığını ileri süren Direnç, mesai bitiminin ardından birliğinden ayrıldığını, daha sonra bir arkadaşını götürmek üzere tekrar Kara Kuvvetleri Komutanlığına geçtiğini söyledi.

Yürüttüğü çalışmalarını tamamlamak üzere tekrar odasına girdiğini ifade eden Direnç, bu sırada kamuflaj giyilmesi yönünde emir geldiğini ileri sürdü.

Direnç, terör saldırısı olabileceği yönünde söylentiler olduğunu ve tabanca alınması talimatının verildiğini iddia etti. Helikopterlerin ateş ettiğini gördüğünü belirten Direnç, "İlk kez helikopterlerin şehir yönüne doğru ateş ettiğini gördüm. Bir süre emniyetli bir yerde beklemeye başladım." dedi.

- "Muhatap olmadım"

Daha sonra darbe girişimi olduğunu öğrendiğini söyleyen Direnç, nizamiye bölgesine geçilmesi emrinin verildiğini, bir açıklama olacağı beklentisiyle nizamiye bölgesine gittiğini kaydetti. Sanık Direnç, derdest edilenleri görmediğini, daha sonra sabah saatlerine kadar aracında beklediğini savundu.

Sıkıyönetim ilan edildiğine yönelik herhangi bir söz duymadığını bildiren Direnç, silah dağıtanları görmediğini öne sürdü.

Avukat Namık Kemal Urhan'ın, topladığı askerlere darbe girişiminde bulunulduğunu ve Destek Kıtaları Komutanlığına getirildiğini açıklayan eski Albay Hasan Yılmaz ile görüntülerinin bulunduğunu belirtmesi üzerine, sanık Direnç, "Albay Hasan Yılmaz'ı gördüm ama muhatap olmadım. Kendisiyle hiç konuşmadım." dedi.

- Ayrıldığı birliğine akşam tekrar dönmüş

Eski Binbaşı İbrahim Başpınar ise yurt dışı görevi için 15 Temmuz 2016'da Kara Kuvvetleri Komutanlığından ayrılmak için birliğine gittiğini söyledi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından birlikten ayrıldığını kaydeden Başpınar, arkadaşının aracını teslim etmek için birliğine tekrar döndüğünü anlattı. Darbe girişiminden haberi olmadığını öne süren Başpınar, "Alarm" diye bağrıldığını ve bir arkadaşının yedek eğitim elbisesini giyerek nizamiye bölgesine gittiğini anlattı.

"Tatbikat yapıldığı, terör saldırısı olduğu" yönünde sözler duyduğunu ifade eden Başpınar, bölgenin emniyetinin alınmasını sağladığını iddia etti.

Sanık Başpınar, "Görevi yaparken tabancam bile yanımda yoktu. Sonra ilerleyen saatlerde bulunduğumuz yerlere araç içerisinde silahlar geldi. Emniyet amaçlı bir hücum yeleği ve silah aldım. Yaptığım görevlerin darbeyle ilgisi yoktur." diye konuştu.

Duruşmaya, yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber