İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kamu Denetçiliği Kurumu, sözlü sınavı böyle akladı

Kamu Denetçiliği Kurumu, sözlü sınavı denetlemek için sesli ve görüntülü kayıt sunamayan, ayrıca takdir edilen notlar için de bir gerekçe sunamayan Bakanlık işlemini de yine de hakkaniyete uygun buldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Kasım 2017 11:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kamu Denetçiliği Kurumu, sözlü sınavı böyle akladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görevde yükselme sınavındaki sözlü sınava dair bir şikayeti inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu ilginç bir karar verdi.

Sözlü sınavın denetimi için, sesli veya görüntülü kayıt tutmayan, takdir edilen notlar için de bir gerekçe sunamayan Aile Bakanlığı için Kamu Denetçiliği Kurumu, "işlemler hakkaniyete uygundur" dedi.

Ombudsman ayrıca, kendisine haksızlık edildiğini iddia eden başvurucuya, "haksızlığa uğradığını kendin ortaya koy" dedi ve Ombudsmanlığın da bu yönde bir saptamada bulunamadığını söyledi. Oysaki Bakanlık denetime imkan sunabilecek hiçbir veriyi Kamu Denetçiliği Kurumuna sunamamıştı.

KDK kararında, komisyon üyelerinin birbirine yakın not takdir etmesi, sınavın hakkaniyetli olarak yapıldığına bir gerekçe olarak gösterildi. Bu tespite göre de sözlü sınav komisyon üyelerinin verdiği notlar arasında fahiş bir fark olmadığı sürece hiçbir sorun yoktu.

İŞTE KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMUNUN GEÇEN AY VERDİĞİ İLGİNÇ KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber