'Kaç kurban verdiğine ilişkin bir liste tutulurdu'

A.M.V, kurban, himmet ve burs parası toplayanlar ile Zaman gazetesine abone yapanların da sanıklar arasında bulunduğunu belirterek, "Cemaat üyesi kişilerin gazeteye kaç abone yaptığı ve kaç kurban verdiğine ilişkin bir liste tutulurdu." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2017 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kaç kurban verdiğine ilişkin bir liste tutulurdu'

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 71 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanıklar ile yakınları ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu 4 sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Tanık olarak daha önce ifadesine başvurulan, örgütün dershanesinde kayıt sorumlusu olarak çalışan A.M.V, sanıklar hakkındaki beyanlarını duruşmaya katılarak tekrar anlattı.

Yapı içinde "bölgeci" olarak görev yapanlar ile mütevelli heyeti üyesi olan sanıkların isimlerini söyleyen tanık, bazı sanıkların toplantı ve sohbetlere katıldığını anlattı.

A.M.V, kurban, himmet ve burs parası toplayanlar ile Zaman gazetesine abone yapanların da sanıklar arasında bulunduğunu belirterek, "Cemaat üyesi kişilerin gazeteye kaç abone yaptığı ve kaç kurban verdiğine ilişkin bir liste tutulurdu." dedi.

Savcının, söz konusu listenin elektronik ortamda tutulup tutulmadığına ilişkin sorusu üzerine tanık, "Kurban sayısı ve gazete aboneliğine ilişkin liste bilgisayar ortamında yazılır ve harddiske kaydedilirdi. Daha sonra bu harddiskler 6 ayda bir yakılırdı." ifadesini kullandı.

- Tanık hakkında tehdit iddiası

Mahkeme başkanı, duruşmaya verilen arada tanığın, bir polis memuru vasıtasıyla duruşmaya devam etmek istemediğinin kendisine iletildiğini belirtti.

Konuya ilişkin söz verilen tanık, "Ağabeyime benimle ilgili tehditte bulunulmuş. Bu nedenle duruşmaya devam etmek istemedim." diye konuştu.

Seyirci bölümünde bulunan tanığın ağabeyi B.V, duruşmaya verilen arada sanık yakınlarından C.S'nin yanına geldiğini ileri sürerek, "Bu kişi, 'kardeşin yanlış yapıyor. Benim hakkımda da şikayette bulunmuş ancak suçum yok. Parçasını bile bulamayacaksınız. Ağabeyi olarak bil.' dedi. Bir süre sonra tekrar yanıma geldi, 'Anlık sinirle söyledim, ilaç kullanıyorum.' diyerek özür diledi." ifadesini kullandı.

Tanık A.M.V'nin haklarında beyanda bulunduğu sanıklar ile avukatları da söz alarak savunma yaptı.

- Sanık sayısı farklı dosyalara kaydedilerek ayrılacak

Mahkeme heyeti, farklı soruşturma kapsamında Ağrı'da tutuklu bulunan F.U'nun, üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli şüphe nedeniyle tutuklanmasına, diğer sanıkların ise bulundukları halin devamına karar verdi.

Firari durumdaki 10 sanığın yakalaması kararını yineleyen heyet, sanık sayısı itibarıyla yargılamanın daha etkin şekilde yürütülmesi amacıyla bazı sanıkların yeni esasa kaydedilerek bu dosyadan ayrılmasını kararlaştırdı.

Heyet, tanığın ağabeyinin, sanık yakını tarafından tanığa iletilmek maksadıyla gerçekleştirilen tehdit eylemine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber