CHP ve HDP'nin grup önerileri kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulunda CHP'nin "Türkiye'deki gelir adaletsizliği" ve HDP'nin "yargı bağımsızlığı" hakkındaki grup önerileri kabul edilmedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2017 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP ve HDP'nin grup önerileri kabul edilmedi

Partisinin "yargı bağımsızlığı" hakkındaki grup önerisi üzerinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, yargı kararlarının siyasi olduğunu öne sürdü.

Kerestecioğlu, "Ne yargı bağımsızlığı ne hukuk devleti var. Adliyede bir güne baktığınız zaman, 110 yasaklı avukat, onlarca engellenen avukat, tutuklanan Selçuk Kozağaçlı... Bunların hepsini adliyede sadece bir gününüzü geçirdiğinizde görebilirsiniz. Yargı bağımsızlığı hoş bir seda olarak sadece yukarılarda bir yerde yankılanıyor duruyor." dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yargı bağımsızlığının sadece AK Parti'li yılların sorunu olmadığını, Cumhuriyet tarihi boyunca yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sürekli tartışıldığını belirterek, "Ancak yargının bağımsız ve tarafsız olmasıyla ilgili olarak AK Parti döneminde çok önemli mevzuat ile anayasa değişiklikleri yapıldığını ve bu sürecin uyum yasalarıyla beraber devam ettiğini söylemek mümkündür." diye konuştu.

"Siyasi iktidarın yargıya müdahale ettiği" yönündeki eleştirilere katılmalarının mümkün olmadığını anlatan Tunç, "Çünkü, uygulamaya bakıyoruz, ilk derece mahkemesi bir karar verdiğinde hemen siyasi iktidar eleştiriliyor. İstinaf mahkemesi aksi bir karar verdiğinde de o eleştiriler maalesef unutulabiliyor. Bunları da görüyoruz." ifadesini kullandı.

Partisinin "Türkiye'deki gelir adaletsizliğinin" araştırılmasına ilişkin grup önerisi üzerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Türkiye'nin en derin ve yakıcı sorununun yoksulluk ve buna bağlı olan gelir dağılımı adaletsizliği olduğunu öne sürdü.

Konuşmaların ardından CHP ve HDP'nin grup önerileri kabul edilmedi.

Öte yandan, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, gündeme geçmeden önce Başbakanlığın, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında tanzim edilen soruşturma evrakının iadesinin talep edilmesine ilişkin tezkeresini okuttu ve Karma Komisyon'daki dosyanın hükümete geri verildiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber