10 YTL'ye 120 yıl hapis

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da 17 yaşındaki iki çocuğu araçlarına döverek bindirip, cep telefonunu konuşmak bahanesiyle, 10 YTL parayı ise zorla aldıkları iddia edilen 4 kişi hakkında 80 yıldan 120 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen gasp davasına 20 yaşındaki tutuklu sanıklar İkram T., Samet Y., Bilal A. ve Turgut K., müştekiler 17 yaşındaki M.D. ile A.A. ile sanık avukatları katıldı. Sanıklar mahkeme heyetine olayı gasp amaçlı gerçekleştirmediklerini söyleyerek, "Araç kiraladık, gezerken M.D. ve A.A. ile karşılaştık. Onları da yanımıza alarak gezmeye başladık. Telefonun şarjı bittiği için A.A'nın telefonunu isteyerek aldık. Daha sonra vermedik, satıp otomobile benzin aldık" dedi.

Olayın, sanıkların anlattığı gibi olmadığını dile getiren müşteki M.D. ile A.A, "Bizi tekme tokatla araca bindirdiler. Araçla uzak bir yere götürdüler, konuşma bahanesiyle telefonu istediler. Gümüş yüzüğü 'çok güzelmiş' dedikleri için, paranız var mı, verin demesi üzerine de 10 YTL bulunan cüzdanı verdik. Cüzdandan kendileri arayıp 10

YTL'yi aldılar. Daha sonra Samet Y. ile İkram T.'nin ısrarları üzerine diğer ikisi bizi yolda bıraktı" şeklinde konuştu.

Sanık ve müştekilerin dinlenmesinin ardından duruşmanın karar aşamasına gelmesi nedeniyle savcı mütalaasında, sanıkların birlikte suçu işlemeleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 149/1 maddesinin c bendine göre (10 yıldan 15 yıla kadar) her sanığın ayrı ayrı 2'şer kez cezalandırılmasını istedi. Sanıklardan İkram T. ve Samet Y.'nin olaya karışmadığının müşteki ifadelerinden belli olduğunu belirten sanık avukatları, "Diğer iki sanık da ifadelerinde olduğu gibi gezip konuşmak için müştekileri araca bindirmişlerdir. Konuşma esnasında müştekilerin telefonunu görüşme yapmak için alıp vermemişlerdi. Olayın gasp olmadığı anlaşılmaktadır. Bu nedenle tüm sanıkların tahliyelerini talep ediyoruz" dediler. Mahkeme heyeti, karar vermek için avukatların esasa ilişkin savunma yapmaları gerekçesiyle duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, yaklaşık 2 ay önce merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir otomobilden inen iki kişi M.D. ile A.A'yı zorla araca bindirdi. Araca zorla bindirilen M.D. ile A.A.'dan, şüpheli İkram T., Samet Y., Bilal A. ve Turgut K. cep telefonu ve gümüş yüzüğü isteyerek, 10 YTL'yi ise zorla almıştı. Cep telefonu, gümüş yüzük ve 10 YTL parayı 4 kişiye kaptıran M.D. ile A.A. aileleri ile birlikte polise başvurdu. Aradan 3 gün geçtikten sonra M.D. sanıklardan Bilal A.'nın fotoğrafını aynı mahallede ikamet eden bir arkadaşının cep telefonunda gördü. Şüphelinin ismini öğrenen M.D., babasıyla tekrar polise giderek 4 kişiyi de yakalattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber