Cumhurbaşkanı Sezer'in affettiği terörist, çatışmada yakalandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri, son üç gün içinde 13 güvenlik görevlisini şehit olduğu Bingöl, Tunceli ve Şırnak'ta büyük çaplı bir operasyon başlattı.

Operasyonlar sırasında sağ olarak ele geçilen terör örgütü DHKP-C'nin silahlı kanat sorumlusu Cengizhan Pilav'ın Cumhurbaşkanı Sezer tarafından 2002 yılında affedildiği ortaya çıktı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde teröristlere karşı operasyonlar sürdürülüyor. Tunceli'de dün ölü olarak ele geçirilen 4 DHKP-C'li teröristin ardından örgütün Türkiye Askeri Kanat Sorumlusu Cengizhan Pilav sağ olarak yakalandı. Pilav'ın 2002 yılıda cezaevinde ölüm orucu eylemi sırasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedildiği öğrenildi. Pilav'ın aftan sonra Yunanistan'a kaçtığı ve burada eğitim aldıktan sonra geçen yıl 6 teröristle birlikte Tunceli kırsal kesimine geldiği belirtildi. Gözaltına alınan Pilav'ın sorgusunun sürdüğü belirtildi. Sezer tarafından affedildiği ortaya çıktı.

Tunceli'nin Hozat İlçesi kırsal kesiminde dün güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2'si kadın 4 DHKP-C'li terörist ölü ele geçirilmişti. Daha önce de 'terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak' suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedilen terörist, PKK adına para toplarken Diyarbakır'da yakalanmıştı.

SEZER 192 MAHKUMU AFFETTİ...

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, göreve geldiği 2000 yılından bu yana 190 mahkumu affetti. Sezer'in affettiği mahkumların sayısı ve bağlı bulundukları örgütler şöyle: 40 DHKP-C, 6 PKK, 28 TKP-ML TİKKO, 28 TİKB, 19 Dev-Sol, 17 MLKP, 15 THKP-C, 3 TDP, 2 TKİP, 2 TEKP Leninist Gerillaları, 1 DHP ve 1 Dev-Yol. Sezer'in affettiği adi suçlular arasında ise; 7 katil, 3 tecavüzcü, 1 gaspçı, 5 çete mensubu, 4 de uyuşturucu kaçakçısı bulunuyor. Sezer'in, aralarında polis katili Bekir Sıtkı Keçeci'nin de bulunduğu teröristleri af gerekçesi ise, açlık grevine bağlı olarak oluşan Wernicke-Korsakof adlı bir tür hafıza kaybı hastalığı.

Öte yandan son 3 günde 13 askeri şehit eden teröristlere yönelik hava destekli sürdürülen operasyonlarda PKK'lı teröristlerle sıcak temasın sağlandığı Pülümür'de 3 terörist öldürüldü. Son olarak Bingöl'ün Yayladere ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlarda 5 teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

2007 yılının 3 aylık döneminde de örgüte yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri 32 teröristi etkisiz hale getirdi. PKK'nın gerçek yüzünü görerek örgütten kaçan 20 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber