İntiharları araştırma kurulu oluşturuldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te intihar olaylarının araştırılması için kurul oluşturuldu.

Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Valilik toplantı salonunda, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep Valiliği bünyesinde intihar danışma kurulu oluşturulduğunu ve kurulun göreve başladığını belirtti. Göreve başlayan kurulun intihar olaylarının nedenlerini araştıracağını ve sonuçların rapor haline getirileceğini kaydeden Okur, intihar olaylarının önlenmesi için sosyal ve hukuksal önlemler alınacağını ifade etti.

Okur, basın kuruluşlarının intihar haberlerini başkalarını intihar etmeye özendirecek şekilde vermemesi gerektiğini dile getirerek, intiharların önlenmesinde basına önemli görevler düştüğünü söyledi.

Toplantıya katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım da, intihar haberlerinin duyarlılıkla kamuoyuna duyurulması gerektiğini belirterek, "İntihar, çeşitli psikolojik aşamalar geçirildikten sonra meydana gelir. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çok büyük görevler düşüyor. Psikolojisi bozulmuş öğrenciler tespit edilirse, bu öğrenciler psikologlara yönlendirilebilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber