İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hazine Bakanı Babacan: Nemaların ödenmesinde nakit sıkıntısı yok

Haber Giriş : 18 Nisan 2003 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazine Bakanı Babacan: Nemaların ödenemesine nakit sıkıntısı yok

Devlet Bakanı Ali Babacan, zorunlu tasarrufların ödeme planı konusunda, ana paranın Nisan ayında ödenmesine ilişkin 'Hazine Müsteşarlığı'nın nakit problemi olmadığını' söyledi...

Babacan, kamuoyunda 'zorunlu tasarruf' olarak bilinen çalışanların tasarrufa teşviki fonunda biriken paraların ödeme planının 2006 yılına kadar olan geniş bir süreyi kapsadığını belirterek, ödeme planında çalışanların mağdur edilmemesinin yanı sıra makro ekonomik dengelerin de gözetildiğini dile getirdi.

Nemaların ödeme planında, önceden 'Şu ayın şu günü ödeme yapılacak' şeklinde açıklama yapılacağını anlatan Babacan, ana para ödemesi konusunda 'Tasarının bu ay yasalaşacağını düşünüyoruz. Hazine'nin nakit programı olarak ana paranın Nisan ayında ödenmesi konusunda hazırız' dedi.

Babacan, uygulamanın başladığı tarihten bu yana paraların her yıl farklı bir yöntemle değerlendirildiğini belirterek, tasfiye kararından sonra 'dövizle değerlendirilirse ne olurdu?' diyerek, örnekleme yöntemiyle hesaplama yaptıklarını söyledi. Babacan, ana para ödendikten sonra hesapta kalan nemaların TÜFE oranına yüzde 5 eklenmesiyle değerlendirilmesi konusunda da şunları kaydetti:

'İleri doğru faiz oranlarının bilinmesi güç. Biz, faiz oranlarının düşeceğini planlıyoruz. Bu nedenle TÜFE uygun görüldü. Biz de buna yüzde 5 refah payı gibi bir ekleme yaptık. Ödeme yapıldıktan sonra geriye kalan nemaları da her ay nemalandırmış oluyoruz. 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren her ay nemalandırılacak. Bu ödemeler bitene kadar sürecek'

Daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak tasarının yürürlük tarihinin 'yayım tarihi' olarak değiştirileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber