İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ'nün itirafçıları bile CHP'li Kesici'yi ikna edemedi

FETÖ elemanlarının itiraflarına rağmen, CHP'li vekil İlhan Kesici, darbe girişiminin arkasında "Fetullah Gülen'in olduğunu tam bilmiyorum" demesi şehitlerin kemiklerini sızlattı.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 19 Kasım 2017 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün itirafçıları bile CHP'li Kesici'yi ikna edemedi

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, CNN Türk'de yayınlanan Hakan Çelik'in sunduğu 'Hafta Sonu' programında 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili skandal açıklamalar yaptı. Darbeyi FETÖ'cülerin yapmaya kalkıştığını sağır sultanın bile duymasına rağmen, İlhan Kesici, Hakan Çelik'in "Fethullah Gülen'in 15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasında olduğuna dair bir şüphe var mı?" sorusuna kıvranarak "Tam bilmiyorum" cevabını verdi. Çelik'in soruyu tekrarlaması üzerine "Hayır ben tam bilmiyorum" diyerek bu gerçeği gözlerden kaçırmaya çalıştı. Kesici'nin bu tavrı 'Kesici FETÖ'nün avukatlığına mı soyundu? sorusunu akıllara getirdi.

Delillere 'çöp' dedi

Kesici, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne el koymak için darbe yaptırmaya kalkışan Fetullah Gülen'in iadesi için ABD'de gönderilen belgeler ile ilgili yorumu ise skandalın ötesinde geçti. Kesici o deliller için 'ayıklanmamış çöp' diyerek şunları söyledi: "85 kutu delil. Böyle delil olmaz dünyada. Siz ayıklayacaksınız tek bir sayfa bilemedin iki sayfa bir şey verin uluslararası hukuk bakımından geçerli olsun. Adamın önüne çöp atmış oluyorsunuz. Adam kabul eder mi? Ben olsam birisi bana getirmiş, hakim olsam 'bu ayıklanmamış çöptür' diye kapağını açmam."

Skandal sözlere büyük tepki

İlhan Kesici ABD''ye gönderilen delillerin önemsemeyerek, "İki tane dost devlet birbirinden çok önemli bir şey istiyor. Ben bu belgelerin içinde ne var bilmiyorum ama 85 karton kutu, 85 bavul. Hissiyat itibariyle işte besbelli ki bugün de yeni bir şey çıktı asistan yapılanması diye bir şey çıktı" diyerek skandal sözler sarfetti. Kesici'nin bu sözlerine birçok kesimden, özellikle şehit yakınlarından büyük tepki geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber