İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2007 KPSS/1 İle Yerleşen aday Ne Yapmalı?

2007 yılı KPSS/1 Tercih işlemlerinin sonuçları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından dün açıklanmıştır. Yerleşen adaylara memurlar.net olarak "hayırlı olsun" diyoruz... Diğer taraftan, yerleşen adayların, bu aşamada ne yapması gerektiğine ve nereye başvurması gerektiğine ilişkin olarak daha önce yayımlamış olduğumuz bir dosyayı güncelleştirerek tekrar yayımlıyoruz. Dosyaya ulaşmak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adaylar nereye başvurmalı?

ÖSYM yerleştirmesi ile bir kamu kurumuna yerleşen adayların, illere, hemen gitmemesi gerekmektedir. Adaylar öncelikle kamu kurumlarının genel merkez teşkilatlarının personel birimlerine başvurmalıdır. Örneğin üniversiteye atanmış ise üniversitenin personel daire başkanlığına, DSİ Genel Müdürlüğünün bir il teşkilatına atanmış ise Anakara'daki DSİ genel müdürlüğünün personel birimine, Diyanet İşleri Başkanlığının bir il teşkilatına atanmış ise Ankara'daki Diyanet İşleri Başkanlığının personel birimine, Bayındırlık ve İskan Bakanlığının bir il teşkilatına atanmış ise Ankara'daki Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Personel genel müdürlüğüne başvurması ve telefonla öğrendiği belgeleri hazırlayıp ulaştırması gerekmektedir.

Yerleşen adaylar hangi belgeleri hazırlamalı mı?

Hangi belgelerin hazırlanacağına dair genel bir mevzuat düzenlemesi bulunmamaktadır. Her kamu kurumu atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre atamaya dair belgeler isteyecektir. Bu belgelerin neler olduğu kamu kurumlarının personel birimlerince adaylara bildirilecektir.

Kaç gün içerisinde başvuru yapılmalı?

ÖSYM daha önce buna ilişkin bir süre tespiti yapardı. Ancak son bir kaç yerleştirmede bu uygulamasından vazgeçti. Çünkü kamu kurumları ÖSYM'nin belirlemiş olduğu tarihleri dikkate almamaktaydı. Bu aşamada adayların en hızlı bir şekilde kamu kurumlarının personel birimlerine telefonla ulaşmaları ve istenen belgeleri öğrenmeleri gerekmektedir. Her kamu kurumunun belirleyeceği süre farklı olacaktır.

İstenen belgelere hangi tarih itibariyle sahip olunmalı?

KPSS kılavuzunda yazdığı gibi tercih kılavuzunda yer alan tüm belgelere (askerlik, mezuniyet, sertifika vb.) ÖSYM'ye tercihlerin internet üzerinden girildiği gün itibariyle sahip olunmalıdır. Bir örnek verecek olursak, şoförlük için ehliyet belgesi istenmektedir. Bu belgeye en son 2 Nisan 2007 tarihi itibariyle sahip olunması gerekmektedir. KPSS tercih kılavuzunda yer alan açıklama bu şekildedir.

Atama süreci nasıl işleyecektir?

Yerleştirmesi çıkan bir adayın öncelikle kamu kurumunun merkez teşkilatındaki personel birimine başvurarak istenen belgeleri öğrenmesi gerekmektedir. İstenen belgeler temin edilip kamu kurumuna verildikten sonra kamu kurumunca atama onayı hazırlanacak ve yerleştirmesi yapılan adayın ataması yapılacaktır. Ataması yapılmasının akabinde kamu kurumunca ilgiliye tebligat yapılacaktır. Bu tebligatın adayın eline ulaşmasının akabinde, aday eğer aynı ildeki bir yere atanmış ise ertesi gün, başka bir yerdeki kadroya atanmış ise 15 gün içinde göreve başlaması gerekmektedir. Göreve başlamayan aday çekilmiş sayılacaktır.

Yerleşen aday atamasını dondurabilir mi?

657 sayılı Kanunda atamanın dondurulmasına ilişkin bir düzenleme bulunmamaktadır. Aday göreve başlamk zorundadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber