İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ADD'ye Sezer'in 150 bin YTL yardımda bulunulması ortalığı karıştırdı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 06:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Atatürkçü Düşünce Derneği'ne Sezer'in makamından 150 bin YTL yardımda bulunulması ortalığı karıştırdı

BURHAN KUZU (TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı): ADD'nin kuruluşunu tamamlayamadığı doğru. Buraya Cumhurbaşkanlığı tarafından böyle bir para yardımı yapılmışsa bu soruşturma konusu olmalı. Derneğin, bu para ne adı altında verilmiş, onun da hesabı verilmeli. Derneği İçişleri Bakanlığı'ndan izin almadığı tespit edilmişse, o zaman bu şahsa verilen bir para konumuna düşer ve bunun geri alınması gerekir.

ZİYAEDDİN AKBULUT (TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı): Dernekler Kanunu'na göre, ?Atatürk', ?Türk', ?Türkiye' isimlerinin kullanılması İçişleri Bakanlığı'nın iznine bağlı. Burada şu anda yasaya aykırı bir iş yapılmış. Müeyyidesi vardır. Yasal çerçeve içinde gerekli işlemler yapılır.

D. MİR MEHMET FIRAT (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı): ADD'nin gayri-resmi faaliyet gösterdiğine ilişkin haberlere hayret etmedim. Bunların tatbikatına baktığımızda, bu son olay da bugüne kadar uyguladıkları tatbikatın çok ufak bir parçasıdır. Türkiye, bir gün bunlardan kurtulma imkanına kavuşmalıdır.

MUSTAFA ÖZYÜREK (CHP Genel Başkan Yardımcısı): ADD, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuştur. Bunlar konuşulacak laflar değil. Eğer bu dernek illegalse şimdiye kadar niye kapatılmadı? Polisin, savcılığın takibata geçmesi gerekmez miydi?

SÜLEYMAN SARIBAŞ (Anavatan Partisi Milletvekili): İddia sahipleri iddialarının belgelerini, parayı aktaran niye aktardığını açıklar. Anavatan Partisi olarak bunlarla ilgilenmiyoruz. Zorlamalarla, dayatmalarla, millete ait olmayan çözümlerle bir yere varılamaz.

HÜSEYİN TUNA (Hukukçular Derneği Başkanı): Sayın Cumhurbaşkanı, darbe organizatörlerine maddi destek sağlamak suretiyle sivil toplum kuruluşları arasında ayırımcılık yapılıyor. Sivil toplum örgütlerinden sadece ADD'ye yardım etmesi ayrımcılık. Darbecilere koltuk çıkılıyor.

HÜSEYİN BİÇEN (Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı): Kurumlar üzerinden değil, sanki şahıslar üzerinden bir yardım yapıldığını düşünüyorum. Eğer bu yardımlar doğruysa o zaman bu kuruluşa sivil toplum kuruluşu denilmez, devletin organı denir.

PROF. DR. İLTER TURAN (Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi): Tarafsız olması beklenen Cumhurbaşkanlığı makamı devletin parasını bu şekilde kullanmamalı. ADD'ye yardım yapılmasıyla ilgili haberlerin doğru olmamasını umuyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber