Çankayadan açıklama: ADD'ye yardım Eruygur'dan önce başlamış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 06:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) parasal yardım yapıldığı haberlerini "Yanlı, çarpıtılmış" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Sezer'in, birçok dernekle birlikte ADD'ye yaptığı yardımın, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un ADD'ye Genel Başkan olmasından çok önceye dayandığını ve kişiye değil, derneğin tüzel kişiliğine verildiğini bildirdi. Eruygur ADD'nin başına 28 Haziran 2006'da gelmişti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, şu bilgiyi verdi: "Birçok dernekle birlikte ADD'ye de 'kamu yararına çalışması' temelinde, nesnel ölçütlere göre 2000 yılından beri yardım yapılıyor. Bu yıl (2007) için ise kaynak ayrılmasına rağmen bugüne kadar ADD de dahil henüz hiçbir derneğe yardım yapılmadı. Sayın Cumhurbaşkanı ayrılmadan önce bu yardımlara onay verir mi, onu da bilemiyoruz, kendi takdirleri. Bundan önceki yardımlar genelde mayıs, ağustos aylarında yapıldı. Kamu yararına çalışan dernekler, Cumhurbaşkanlığı'na başvururlar. Cumhurbaşkanı Sezer, bu başvuruları inceletir ve inceler. Sonuçta, başvuranların kamu yararına gösterdiği etkinlikler ve işlevleri dikkate alınarak olabildiğince nesnel ölçütlere göre uygun görülenlere yardım kararı alınır ve uygulanır. Sayın Sezer, göreve başladığı 2000 yılından bu yana bu yardımları bu anlayışla, ulusun ve ülkenin çıkarını gözeterek titizlikle gerçekleştiriyor."

6 AYDA 875 BİN YTL VERDİ

Cumhurbaşkanlığı web sitesinde yer alan mali verilere göre Sezer, 2006 yılı Ocak-Haziran döneminde, yardım yapılan dernekleri de kapsayan, "Kár Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yapılan Transferler" kaleminden 875 bin YTL aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber