İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlıkçılar güvenlik soruşturmasını bekliyor

Daha önce ataması yapılan 1571 sağlık personeli, beş aydır güvenlik soruşturmasının sonuçlanmasını bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Kasım 2017 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıkçılar güvenlik soruşturmasını bekliyor

23 Haziran 2017'de Bakanlığa yerleştirilen ebe, hemşire ve sağlık memuru gibi 12 bin 500 personelden bir kısmının güvenlik soruşturması tamamlandı.

Bianet'te yer alan habere göre; sağlık personeli adayları ise haftalardır Twitter'da #1571SağlıkçıKasımdaGöreve hastag'i ile yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Adaylar, twitter'da yaptıkları paylaşımlarda, "bir an önce işimize başlamak istiyoruz" diyerek, işlerine geri dönmeyi talep ediyor.

Sağlık Bakanı: Soruşturma sürüyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 15 Kasım 2017 günü güvenlik soruşturması tamamlanan 19 bin 270 personelden 16 bin 305'inin atamasının yapıldığını açıkladı.

Demircan'ın açıklamasına göre 1571 sağlık emekçisinin güvenlik soruşturması Sağlık Bakanlığı'nda devam ediyor. 173 kişi ise atama dışı tutuldu.

İçişleri Bakanı: Bizi de anlasınlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sağlık emekçisinin sosyal medyadaki itirazları sonrası 28 Ekim 2017'de bir açıklama yapmıştı:

"Temmuz'un 20'si gibi bize iletildi. Biz de iki aylık bir süreç içerisinde 12 bin 500'ü tamamladık. Dün Sağlık Bakanımız da beni aradı 'Ne zaman göndereceksiniz?' diye. Onların da çok doğal olarak çalışan personele ihtiyacı var. Hizmetlerin de aksamaması lazım. Biz de haklıyız. En kısa zaman içerisinde bunu halletmeye çalışacağız. Yarından itibaren gerekli prosedürler başlar düşüncesindeyiz."

Memurlar.net'e yazan adaylar 5,5 aydır beklediklerini ifade ediyorlar

Sağlık personeli adayları yaşanan soruna ilişkin olarak şunları söylüyor

"Ben 23 haziran 2017 de atanan12500 sağlıkçıdan birisiyim . 3 Ekim de ve 6 Kasım da bizimle birlikte aynı sınava giren eş zamanlı atandığımız bazı arkadaşlar göreve başladı. Ama 1571 kişi geride kaldı . Ve 5 buçuk aydır bekliyoruz haksız yere . Bize bir açıklama yapılmıyor. Bilgi verilmiyor. Hakkımız olan lisansını okuyup bitirip sınavına girip atandığımız hastane de göreve başlamak iken belirsizlik içerisinde bekliyoruz."

OHAL kapsamında yapılan düzenleme ile güvenlik soruşturması şartı getirilmişti.

OHAL kapsamında 30 Ekim 2016'da çıkarılan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile devlet memurluğuna girişte güvenlik soruşturması yapılması kararı alınmıştı.

Resmi gazetede yürürlüğe giren KHK'nin 'Kamu Personeline İlişkin Bazı Düzenlemeler' başlığında devlet memurluğuna alınacak olan kişilerde istenen genel şartlara 'güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma' şartı getirilmişti.

Disiplin soruşturmalarında da süre şartı kaldırıldı

Yine 30 Ekim 2016'da çıkarılan 675 sayılı KHK ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda disiplin soruşturmalarında düzenlenen süre kısıtlaması kaldırılmıştı.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre disiplin soruşturmaları en geç 10 gün içinde açılması ve en fazla üç ay sonunda tamamlanması gerekiyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber