Orman ve Su İşleri Bakanlığından Ankara'ya 15 yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Ankara'da düzenlenecek toplu temel atma töreninde 15 tesisin temeli atılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2017 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orman ve Su İşleri Bakanlığından Ankara'ya 15 yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Ankara'da düzenlenecek toplu temel atma töreninde 15 yatırımın temeli atılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Eroğlu, 22 Kasım Çarşamba günü Ankara'da düzenlenecek toplu temel atma töreniyle 249 milyon lira yatırım bedelli 15 tesisin temelini atacak.

DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenecek törenle, DSİ tarafından inşa edilecek Bala Süleymanlı Barajı, Bala Çavuşlu Barajı, Bala Evciler Barajı, Şereflikoçhisar Seymenli Barajı, Kızılcahamam Bağören Barajı, Nallıhan Uluhan Barajı, Nallıhan Çalıcaalan Barajı, Şereflikoçhisar Karabük Göleti, 5 sulama ve bir taşkın koruma tesisinin inşasına başlanacak.

Aynı törende Ankara'da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 14 tesis ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak bir tesisin yapımına başlanacak.

Tesislerle 48 bin 537 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak, 17 milyon 460 bin metreküp su depolanacak ve bir ilçe taşkın zararlarından korunacak.

Öte yandan yangın gözetleme kuleleri, mesire yerleri, orman yolları ve yangına ilk müdahale ekip binası tesis edilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ankara'da temelini atacakları 249 milyon lira yatırım bedelli tesislerin şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber