Özel kalemden 'şef'liğe sınavsız atamaya iptal kararı

Pursaklar Belediye Başkanlığı'ndaki istisnai memur kadrosunda çalışan özel kalem müdürü, sınavsız olarak Sayıştay'daki şef kadrosuna naklen atanmıştır. Açılan davada, idare mahkemesi, görevde yükselmeye tabi olan şef kadrosuna yapılan sınavsız atamanın iptaline karar vermiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Kasım 2017 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel kalemden 'şef'liğe sınavsız atamaya iptal kararı

Pursaklar Belediye Başkanlığı'ndaki istisnai memur kadrosu olan özel kalem müdürü, sınavsız olarak Sayıştay'daki şef kadrosuna naklen atanmıştır.

Türk Büro Sen tarafından açılan davada, Ankara 7. İdare Mahkemesi işlemin iptaline karar verdi.

Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin 24.10.2017 tarih, 2016/3756 E. ve 2017/2953 K. sayılı kararında; "...görevde yükselme kapsamında bulunmayan istisnai memurluklara sınavsız atama yapılacağı açıktır. Ancak, istisnai memurluklarda görev yapan veya daha önce görev yapmış olanların, görevde yükselme veya unvan değişikliği kapsamında bulunan kadrolara sınavsız atanabileceklerine ilişkin bir düzenlemeye, Sayıştay Yönetim Mensuplarının Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde, bu Yönetmeliğin dayanağı yasada ve genel yönetmelikte yer verilmemiştir. ..." şeklinde belirtilmiştir.

Kararda; görevde yükselme kapsamındaki bir kadroya sınavsız yapılan atamanın aynı zamanda kariyer, liyakat ve eşitlik ilkelerine de aykırılık oluşturduğu; istisnai memurluğun naklen atamalarda herhangi bir sınıf için kazanılmış hak oluşturmayacağı da ifade edilerek, dava konusu işlemin İPTALİNE karar verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber