Özel harekat böyle hazırlanıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube ekipleri genel konularla ilgili tatbikat yaptı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın denetlediği tatbikatta Ejder ve Kobra tipi araçlar ve helikopterden atış yapıldı. Operasyonel şubelere verdiği desteklerle bilenen Özel Harekat birimleri 2017 yılının 10 ayında 2 bin 6 operasyona katıldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2017 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel harekat böyle hazırlanıyor

Ferit ZENGİN

Emniyet birimlerinin özellikle çatışma tehlikesi içeren operasyonlarındaki en önemli gücü olan Özel Harekat Polisi'nin eğitimleri aralıksız devam ediyor. Güncel sorunlara karşı da eğitim verilen Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün 11 Kasım'da yapılan son tatbikatı İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından da bizzat denetlendi. Eğitim kapsamında; helikopterle takviye kuvvetlerinin araziye indirilmesi, Metruk bina operasyonlarıyla ilgili yaklaşımlar, hava destekli keşif ve gözleme faaliyetleri, polis savunma teknikleri gösterildi. Tatbikat sürecinde, Ejder ve Kobra gibi zırhlı araçlar ve helikopterden otomatik makineli tüfekle de atışlar yapıldı.

'İSTANBUL'DAKİ HUZURUN BEKÇİLERİ BİZLERİZ'

Başarılı geçen tatbikat sonrasında konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "İyi ki varsınız, Allah korusun" diyerek sözlerine şöyle devam etti. "Sizlere bu eğitimi bu duruşu, tavrı, benim öz güvenimi iki katına çıkardı. Bu memleketle ilgili kötü düşünen insanlar hiç kusura bakmasın. Sizler var olduğunuz sürece bu memlekette hiçbir kötü şey olmaz. Bu ciddiyetle bu Vatan sevgisiyle, devlet sevgisiyle, arkadaş sevgisiyle aynı şekilde devam ederek, bu tavrı koyduğunuz sürece, hiçbir şer odağına şans yok. Bizim görev alanımız İstanbul buradaki huzurun, muhafızı ve bekçisi bizleriz" dedi.

BİR YILDA 2 BİN 6 OPERASYON

Renkli görüntülerin yer aldığı tatbikat sonrasında görev yerlerine dönen Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2017 yılının 10 ayında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde bin 149, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile 574, Asayiş Şube Müdürlüğü ile 196, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ile79, Mali Polis ile 4 Siber Polisi ile 4 olmak üzere 2006 operasyona katıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber