'Orman alanımız son 15 yılda 1 milyon 500 bin hektar artmıştır'

AK Parti'li Aydın: Orman alanımız son 15 yılda 1 milyon 500 bin hektar artmıştır. Bu artışla ülkemiz, dünya orman varlığını arttıran önemli ülkeler arasında yer almaktadır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2017 13:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Orman alanımız son 15 yılda 1 milyon 500 bin hektar artmıştır'

TBMM (AA) - AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, "Orman alanımız son 15 yılda 1 milyon 500 bin hektar artmıştır. Bu artışla ülkemiz, dünya orman varlığını arttıran önemli ülkeler arasında yer almaktadır." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 20018 yılı bütçeleri görüşülüyor.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, komisyon salonunda bulunan ekranlardan Aral Gölü'nün kurumasına ilişkin süreci anlatan bir video izletti.

Videonun ardından söz alan Temizel, "Sözün bittiği yer gibi bir olay. İnsan eliyle yaratılabilecek felaketlerin başında nelerin olduğunu çok somut olarak gösteriyor. Su, dünyanın sunmuş olduğu en değerli hazinedir. Fakat, yıllar boyu inanılmaz bir sorumlulukla dünyanın her tarafında çok kötü kullanılıyor." diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise ormanın yapay bir şey değil, doğal bir habitat olduğunu söyledi. İstanbul'un kuzey ormanlarına ilişkin bir fotoğrafı gösteren Paylan, "İstanbul'un meraları, ormanları şu anda ranta açılmış durumdadır." iddiasında bulundu.

Karadeniz'de yürütülen "Yeşil Yol Projesi"nden vazgeçilmesi gerektiğini savunan Paylan, hidroelektrik santrallerinin (HES) ekolojiye zarar verdiğini ve ekolojiyi değiştirdiğini söyledi.

- "Ormanlar insanlığın ortak değeri"

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, ormanların bütün insanlığın ortak değeri olduğunu vurguladı. Ormanlık alanlara ilişkin istatistiki bilgileri paylaşan Aydın, "Orman alanımız son 15 yılda 1 milyon 500 bin hektar artmıştır. Bu artışla ülkemiz, dünya orman varlığını arttıran önemli ülkeler arasında yer almaktadır." ifadelerini kullandı.

Aydın, orman yangınlarına ilişkin son yıllarda büyük bir aşama kaydedildiğini dile getirdi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Sayıştay önerilerinin ayrı bir oturum şeklinde görüşülmesi gerektiğini belirtti. Kalaycı, MHP olarak, ormanların ve doğal çevrenin korunması, işgale ve yağmaya prim verilmemesi, teşvik edilmemesi ile birlikte orman köylüsünün mülkiyet sorununun da çözülmesi gerektiğini savunduklarını dile getirdi.

"Ormanlar en büyük karasal ekosistemdir ve en değerli doğal varlıklarımızdan biridir." diyen Kalaycı, ormanlara zarar verecek hiçbir faaliyet ve eyleme izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber