İBB'nin CHP'li Meclis üyeleri, salonu terk etti

İBB'nin CHP'li Meclis üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesinin görüşüldüğü oturumu terk ederek, toplu halde salondan ayrıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2017 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İBB'nin CHP'li Meclis üyeleri, salonu terk etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2018 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda tartışma yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın 2018 bütçesi hakkında bilgi vermesinden sonra kürsüye CHP Meclis Üyesi Hakkı Sağlam geldi.

Bütçe üzerine bir konuşma yapması beklenen Sağlam, Nuriye Gülman ve Semih Özakça'nın sadece işini istedikleri için haksız ve hukuksuz yere tutuklandıklarını belirterek, onları selamladığını söyledi.

Bütçedeki rakamsal tartışmalara girmeden sert eleştiriler dile getiren Sağlam'ın sözleri, AK Parti Meclis üyeleri tarafından tepki gördü. Meclis 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın Sağlam'ı usüle uygun şekilde konuşması hususunda uyarması üzerine CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Hakkı Sağlam'ın konuşturulmadığını savunarak, CHP grubunun toplu olarak oturumu terk edeceğini kaydetti.

Bir süre söz verilmediğine, hatibin konuşturulmadığına yönelik eleştiriler yönelten Gülsever ile birlikte tüm CHP Meclis üyeleri, toplantı salonunu terk etti.

Söz alarak durumu değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, CHP'nin bütçe görüşmelerini sabote etmeye çalıştığını söyledi. Başalan, yeterli üye sayısının bulunduğunu belirterek oturuma devam edilmesini talep etti.

Toplantıya, AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Fındıkçı'nın konuşmasıyla kaldığı yerden devam edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber