Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz: Çankaya cezalandırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, "Çankaya, hükümet ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düşman bölge ilan edilerek cezalandırılıyor" dedi.

Eryılmaz, belediye tarafından hazırlanan cadde ve sokaklar kitapçığının tanıtımıyla ilgili Kuğulu Park'ta düzenlediği basın toplantısında, yerel yönetimlerin demokrasinin gelişmesi açısından önemli olduğunu, bu nedenle çağdaş kent yönetimlerinin şeffaf, katılımcı, yurttaşıyla ve çevreyle barışık olması gerektiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin çağdaşlık şartlarını taşımadığını ileri süren Eryılmaz, halk ve sivil toplum örgütlerini dikkate almadan gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle Başkentin "arabeskleştirildiğini" savundu.

Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen alt ve üst geçitlerle kent merkezinin otobana dönüştürüldüğünü ifade ederek, bu durumun yayaların güvenliği açısından ciddi sakıncalar yarattığına dikkat çekti.

İtirazlara rağmen yapılan Kuğulu Kavşağı alt geçidinin, Akay alt geçidinde olduğu gibi, kent içi trafiğini rahatlatmadığını iddia eden Eryılmaz, söz konusu alt geçitlerin sadece trafik sıkışıklığını bir sonraki kavşağa taşıdığını belirtti.

"Akay kavşağıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındığını, Kuğulu kavşağıyla ilgili de benzer bir kararın alınacağına inandıklarını" ifade eden Eryılmaz, "Mahkeme kararları alınana kadar olan olmuş oluyor. Bundan sonra yıkılacak değil ama milli servet heba ediliyor. Bunun yerine toplu taşıma özendirilmeli, alt ve üst geçitlere harcanan paralarla raylı sistem yaygınlaştırılmalı" diye konuştu.

Çankaya'da, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan sokak ve caddelere hizmet götürülmediğini ileri süren Eryılmaz, bu durumdan şikayet eden vatandaşların isteklerini yerine getirmeye çalışan Çankaya Belediyesi ekiplerinin ise Büyükşehir elemanlarınca engellendiğini savundu.

"Çankaya'nın, hükümet ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düşman bölge ilan edilerek cezalandırıldığını" ileri süren Eryılmaz, şunları kaydetti:

"Hükümet, Türkiye genelinde 2 bin 540 belediye için uzlaştırma komisyonu kurdu. Belediyeleri uzlaştırdı. 2004'ten önceki borçlarını sildirdi. Sadece Çankaya Belediyesinin silinmedi. Yargıya gittik. 2,5 yıllık mücadeleden sonra Bakanlar Kurulu, Çankaya Belediyesini de dahil etmek durumunda kaldı. Durumu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne iletti. Ancak Büyükşehir borçları kaldırmadı ve Bakanlar Kurulunun kararına karşı mahkemeye başvurdu. Büyükşehir, ayrıca kıymetli arazilerimizi ya yeşil alana ya da cami alanına çevirdi. Bunlar, düşmana yapılmayacak muameledir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber